Делегація Посольства Японії в Україні відвідала програмні об’єкти ЮНІСЕФ …

Делегація Посольства Японії в Україні відвідала програмні об’єкти ЮНІСЕФ та ПРООН на Луганщині

Сьогодні члени делегації провели моніторинг програм, що реалізуються Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки Уряду Японії.

У Рубіжному вони відкрили два важливі об’єкти медико-соціальної інфраструктури, які були відновлені ПРООН та Урядом Японії, – інфекційне відділення міської лікарні та Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю.

«Ми раді вітати наших партнерів, яким небайдужа доля Луганщини. Ви не залишилися осторонь проблем, пов’язаних з бойовими діями, та допомагаєте відновлювати мир на нашій землі. Користуючись нагодою, хочу подякувати народу Японії за допомогу та сподіваюсь, що наше подальше співробітництво розвиватиметься не тільки у наданні технічної допомоги, а перейде у формат реалізації взаємовигідних інвестиційних проектів», – наголосив заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав, що за фінансової підтримки Уряду Японії, від якої участь у заході взяв заступник голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада, нещодавно відбудовано міст у Старобільську та реалізована низка інших проектів.

Інфекційне відділення міської лікарні обслуговує близько 55 000 населення, в тому числі, вимушених переселенців, а центр надає реабілітаційну допомогу, спрямовану на розвиток та корекцію вад дітей з інвалідністю та їх інтеграцію в суспільство. На об’єктах відновлено водопостачання, електропостачання, опалення та вентиляція, а також замінено дахи, вікна та двері.

«Підтримка соціально-економічного відродження регіонів, постраждалих від конфлікту на Сході України, є одним з найважливіших пріоритетів ПРООН в Україні», – сказав координатор Програми відновлення та розбудови миру ПРООН у Східній Україні Мустафа Саїт-Аметов, який разом з представниками ЮНІСЕФ в Україні завітав на Луганщину.

Перебуваючи у школі-гімназії у Новоайдарі, гості висадили сакури на відзначення щирого і довгострокового партнерства між Україною та Японією.

Нагадаємо, що протягом 2014-2017 років Уряд Японії надав ЮНІСЕФ в Україні більше 8,6 млн дол. США для підтримки дітей та сімей, які постраждали на Сході країни.

Також завдяки підтримці Уряду Японії Дитячий фонд ООН зміг поліпшити доступ до безпечного навчального середовища щонайменше для 150 тисяч дітей. У Донецькій та Луганській областях було відбудовано 45 шкіл і дитячих садочків, а понад 50 навчальним закладам було надано навчальні матеріали, обладнання та меблі.

Протягом 2015-2017 років Уряд Японії виділив ПРООН понад 19 млн доларів США на відновлення критично важливої інфраструктури, підтримку зайнятості та підприємництва серед жителів, які постраждали від бойових дій на Сході Україні. Протягом цього періоду ПРООН відновила 37 об’єктів критично важливої інфраструктури у Донецькій та Луганській областях, що обслуговують понад 4,5 мільйони людей, – мости, медичні об’єкти, соціальні служби, реабілітаційні центри та інші важливі об’єкти.

В рамках проектів ПРООН в Україні, що фінансуються урядом Японії, протягом 2015-2017 років, було надано фінансову підтримку близько 370 мікро-, малим та середнім підприємствам.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *