На Донеччині продовжується становлення спортивних майданчиків

З нагоди святкування 85-ї річниці Донецької області в поточному році на території регіону здійснюються заходи щодо створення 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям (42х22 м) та облаштування 200 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням.

Реалізація проектів у містах, районах, об’єднаних територіальних громадах Донеччини здійснюється за ініціативи голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, відповідно до програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2017 рік.

На закупівлю та доставку тренажерів для облаштування 200 спортивних майданчиків з обласного бюджету виділено кошти у сумі 12,0 млн. грн. До складу одного такого майданчика входить 9 тренажерів на різні групи м’язів – таким чином, усього в області встановлені 1800 тренажерів, кожен з яких має біометричний паспорт та може використовуватися протягом всього року. При цьому 15 тренажерних майданчиків облаштовано при військових частинах. На сьогоднішній день усі тренажери змонтовані, на деяких завершується благоустрій прилеглої території та установка освітлення.

Що стосується реалізації проекту з будівництва 85-ти спортивних майданчиків зі штучним покриттям (42х22 м), то для цього з обласного бюджету виділені кошти в сумі 81490,0 тис. грн., у тому числі 70635,0 тис. грн. – для закупівлі штучного покриття і огорожі та їх монтажу, 10808,6  тис. грн. – дотація з обласного бюджету місцевим бюджетам на влаштування основи під укладку штучного покриття при опорних школах.

Відведення земельних ділянок, виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи, а також влаштування основи під укладку штучного покриття (для майданчиків не при опорних школах) здійснювалися за кошти міських, районних бюджетів та позабюджетних коштів.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *