Генеральною прокуратурою України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Ізраїлю, який планував вбивство конкурента по бізнесу

Генеральною прокуратурою України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалося Головним слідчим управлінням Національної поліції України, стосовно громадянина Держави Ізраїль, який планував позбавити життя свого конкурента по бізнесу.

Особа, якій за 5 тис доларів США замовлено виконання зазначеного злочину, звернулася до правоохоронних органів з відповідною заявою.

Після передачі обіцяних грошових коштів та відомостей про потерпілого (фотокартка, адреса проживання, спосіб життя) замовника цього злочину було затримано.

Обвинувальний акт за обвинуваченням указаної особи за ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство, вчинене на замовлення) передано в суд.

Як повідомлялось раніше, у зв’язку з обранням підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та визначення альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 480 тис гривень, що для останнього не є значною сумою та яка відразу була внесена, підозрюваний перебуває на волі.

Генеральною прокуратурою України у зв’язку з порушенням підозрюваним його процесуальних обов’язків (зміна місця мешкання без повідомлення про це суд, прокурора та слідчого, а також неприбуття до слідчого за викликами без поважних причин) до суду двічі вносились клопотання про звернення внесеної застави в дохід держави та вирішення питання про застосування до підозрюваного більш суворого запобіжного заходу. Судом допущені порушення процесуальних обов’язків підозрюваним визнано недостатніми для задоволення зазначених клопотань.

Санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає можливість позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *