Екзарх Харківський відвідав парафію Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Суми

У суботу 9 грудня Екзарх Харківський владика Василій відвідав парафію УГКЦ в Сумах з нагоди храмового празника Введення в храм Пресвятої Богородиці. Архиєрея вітав разом з парафіянами, духовенством та гостями парох – отець-декан Олександр Дядя.

У храмі було відслужено урочисте богослужіння, яке очолив владика Василій разом із священиками Харківського екзархату, а також співбратами РКЦ: о. Андрієм Пальчиком та о. Оситою з Нігерії, який навчається на медичному факультеті СДУ. На свято до Сум прибули і представники УПЦ (КП) – о. Адріан Федько із с. Пологи Охтирського району з парафіянами. Варто зазначити, що в урочистостях взяв участь начальник відділу у справах релігій Сумської ОДА Усенко Олексій Володимирович.

 У пастирському слові Владика Василій звернувся до батьків, наголошуючи, щоби вони дбали про духовне, релігійне, моральне виховання своїх дітей, подібно, як батьки Пресвятої Богородиці. “Наше життя має базуватися найперше на молитві-спілкуванні з Богом та слуханні Слова Божого через читання Святого Письма, – зазначив Екзарх Харківський. – Якщо немає цієї духовної основи, то це приносить шкоду і людині, і суспільству”. Архиєрей також закликав задуматися над тим, скільки часу в щоденному житті ми присвячуємо молитві, чи ми читаємо Слово Боже, чи знаємо Заповідь Божу, чи дотримуємося її? “В сьогоднішній день особливо просімо в Богородиці за її заступництвом, щоб кожен з нас турбувався про ту кращу частку, щоб кожен знайшов час і на молитву, і на Слово Боже, щоб кожен з нас дотримувався Божого Слова в житті”, – додав владика Василій.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *