Обвинувальний акт у справі завдання збитків ДП «Червоний землероб» скеровано до суду

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків ДП «Червоний землероб» у розмірі близько 50 млн грн, завершено. 11 грудня 2017 року обвинувальний акт стосовно п’яти осіб, причетних до вчинення злочину, складений детективами НАБУ, САП скерувало до суду.Як з’ясувало слідство, директор ДП «Червоний землероб» у змові з керівниками двох приватних компаній організували злочинну схему, через яку державне підприємство впродовж липня-листопада 2015 року втратило зерна на суму понад 23 млн грн. За задумом зловмисників, збіжжя, що належало ДП, передали на відповідальне зберігання одній приватній компанії. Інша приватна фірма, в свою чергу, мала його продати під виглядом зерна власного виробництва й у такий спосіб легалізувати майно, одержане злочинним шляхом. Що й було зроблено.

Згодом, за даними слідства, за схожою схемою впродовж листопада-грудня 2015 року зловмисники незаконно заволоділи зерном ДП ще на суму понад 25 млн грн. Тоді до реалізації корупційної схеми залучили ще й заступника директора держпідприємства та фізичну особу-підприємця.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у квітні 2016 року.

11 жовтня підозрюваним та їхнім захисникам було відкрито доступ до матеріалів провадження.

З метою відшкодування завданих державі збитків прокурорами САП спільно з детективами НАБУ вжито заходів щодо арешту майна та врожаю підприємств, через які реалізовувалося викрадене зерно.

Крім того, слідство переконане, що викриті епізоди з незаконного заволодіння зерна ДП «Червоний землероб» були не єдиними, тому досудове розслідування за іншими фактами розкрадання майна ДП «Червоний землероб» триває.

Посилання за темою: https://nabu.gov.ua/novyny/rozkradannya-zerna-na-48-mln-grn-rozsliduvannya-zaversheno

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *