За 2017 рік на Донеччині 140 підприємців стали переможцями програми «Український донецький куркуль»

Протягом 2017 року підприємці Донеччини активно приймали участь у обласній програмі «Український донецький куркуль».

Всього для розгляду було надано 304 проекти, з них  17 – на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, наданими на реалізацію проектів, 287 – на фінансову підтримку проектів.

В результаті переможцями було визначено 10 проектів  щодо часткової компенсації відсоткових ставок та 133 проекти щодо фінансової підтримки на загальну суму 53,5 млн. грн.

На жаль, із зазначеної кількості проектів 3 переможці відмовились від подальшої участі у проекті (Краматорськ, Костянтинівський та Добропільський райони).

Окремим питанням є співфінансування «куркулів» місцевими органами влади. 16 переможцям відмовлено у співфінансуванні  місцевими органами влади (Дружківка – 1 проект, Слов’янськ – 3 проекти, Вугледар – 1 проект, Краматорськ – 9 проектів, Великоновосілківський район – 1 проект, Черкаська ОТГ – 1 проект).

Обласна програма «Український донецький куркуль» дає можливість не тільки розвинути свій бізнес, але і сприяє збільшенню робочих міст в області –  проектами переможців передбачено створення більше 560 нових робочих місць.

Протягом року, на підставі отриманих гарантійних листів з міст, районів, ОТГ, щодо співфінансування проектів, укладено 101 угоду між департаментом економіки облдержадміністрації та новими «куркулями» на загальну суму  40,5 млн. грн. Також укладено 10 угод на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, наданими на реалізацію проектів.

В рамках реалізації укладених угод перераховано кошти:

  • фінансової підтримки 97 підприємцям на загальну суму  30,2 млн. грн., (15,1 млн. грн. кошти місцевих бюджетів). Повною мірою профінансовано 65 проектів на загальну суму 26,7 млн. грн. (13,35 млн. грн. кошти місцевих бюджетів);
  • часткової компенсації відсоткових ставок 10 переможцям на загальну суму 1, 7 млн. грн.

Більша частина підприємців вже успішно реалізовує свої проекти – закуплено нове обладнання, створюються робочі місця, розвивається виробництво. Програма «Український донецький куркуль» – реальний шанс дати людям можливість працювати та заробляти, створювати свою справу на рідній донецькій землі.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *