МОЗ визначило граничні ціни для препаратів програми «Доступні …

МОЗ визначило граничні ціни для препаратів програми «Доступні ліки»

Міністерство охорони здоров’я України опублікувало Реєстр граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби для участі в Урядовій програмі «Доступні ліки».

Це означає, що протягом 10 днів фармвиробники та імпортери лікарських засобів мають подати заяви для участі їх торгових препаратів у програмі «Доступні ліки».

Новий реєстр «Доступних ліків» містить 23 міжнародних непатентованих найменувань.

Заявки від фармвиробників та імпортерів на участь у програмі приймаються до 11 січня 2018 року включно. На початку лютого Міністерство затвердить новий перелік препаратів програми «Доступні ліки».

Нагадаємо, що наприкінці грудня Уряд ухвалив зміни до програми і доповнив «Доступні ліки» ще двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу.

Також були ухвалені зміни, що впроваджують новий механізм ціноутворення для препаратів: після встановлення граничних цін на лікарські засоби, фармкомпанії матимуть додатково п’ять днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити список препаратів, що відшкодовуватимуться на 100 % за державний кошт.

Очікується, що споживання безоплатних лікарських засобів в упаковках зросте на 30 %. Все це відбудеться без впливу на бюджет програми.

Нагадаємо, що реєстр ліків, що відшкодовуються державою за Урядовою програмою «Доступні ліки», переглядається двічі на рік – у лютому та липні. Це робиться задля того, щоб ціни на лікарські засоби залишалися актуальними.

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *