Привітання Павла Жебрівського з Днем Соборності України

Прийміть мої щирі вітання з Днем Соборності України!

Саме цього дня  був ухвалений Акт Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так, спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об’єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава.

День Соборності України увійшов до національного календаря як свято, яке ми відзначаємо на державному рівні. Адже ідея соборності України була однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Це Свято упродовж останніх років набуло особливого значення. Українці і сьогодні в жорсткій боротьбі відстоюють віковічне прагнення народу до соборності українських земель.

Консолідуючим фактором соборності в незалежній Україні виступають міжнаціональна злагода і мир, толерантне співжиття титульної нації та корінних народів, національних меншин. Зберегти одне з основних надбань новітньої суверенної України – міжнаціональну злагоду – є не тільки велінням часу, але й запорукою соборного існування суверенної держави.

Рядки Акту Злуки, проголошеного 22 січня 1919 року на Софійському Майдані у Києві: “Однині на всіх землях України, розділених віками – Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянській Україні – буде одна, велика Україна» стали головним питанням сьогодення.

Ці слова написані кров′ю – як минулих, та і нинішніх поколінь. Це Ідея, незламність якої підтвердив час, яка ґрунтується на самовідданості та героїзмі українців.

Тож прийміть найкращі привітання з нагоди одного з найвеличніших свят – Дня Соборності України! Нехай кожен громадянин зустріне його з відкритим серцем, з вірою в щасливе майбутнє держави та гідне життя.

Зичу усім вам злагоди, сил та натхнення, успіхів у роботі на благо нашої Вітчизни! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання демократичної і могутньої України, надійної запоруки щасливого життя її достойного народу.

З Днем Соборності! Слава Україні!

Голова Донецької обласної державної адміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Павло Жебрівський

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *