Справжній лідер – хто він? Тема чергової зустрічі Школи християнського аніматора в Івано-Франківській архиєпархії

«У Хрестопоклінну неділю, намагаймося дивитися на Хрест як на ціну, яку Ісус заплатив за наше спасіння», – такими словами звернувся о. Михайло Віхоть до учасників Школи християнського аніматора, котра уже вшосте відбувається з благословення Архиєпископа і Митрополита Володимира (Війтишина). Традиційно, місцем зустрічі є Католицька школа-гімназія святого Василія Великого.

День розпочався з тренінгу, на тему «Лідерство», спікерами якого були п. Ірина Капраль – психолог-аніматор, та о. Петро Майба – керівник напряму католицького шкільництва комісії у справах освіти та виховання УГКЦ. Доповідачі поділились знаннями про те, яким повинен бути справжній лідер. «Основною характеристикою лідера не є набір вмінь та навичок. Істинний лідер – той, хто віддає себе заради ближнього, якого Господь посилає в цю хвилину», – саме ці слова стали підсумком тренінгу.

Трохи розрухатися та помізкувати учасникам школи допомогли Софія Дубовик та Василь Кінах, провівши практичний тренінг з «Ігрології». Кожен з учасників школи мав нагоду не лише побавитись в захоплюючі ігри, а й навчитись чогось нового, щоби згодом передати це дітям.

Насамкінець гості з національної скаутської організації «Пласт» розповіли про свою діяльність, а також навчили майбутніх аніматорів в'язати різноманітні «скаутські» вузли. Недільний день, 11 березня, завершився спільною подячною молитвою.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *