Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 22 березня 2018 року

Розсекречені документи в бібліотечних фондах

Трьохтомник «Чекістське досьє окупованої України» (збірник документів Галузевого Державного Архіву Служби Безпеки України) надійшов до фондів центральної міської публічної бібліотеки м.Краматорська.

У збірнику представлено більше 3000 документів із 13-го фонду, так званих «Паспортів України». До 2009 року ці документи були засекречені і знаходились під грифом «для службового використання» спецслужб і радянських партійних органів.

У трьохтомнику містяться документи економічної і політичної характеристики 26-ти областей України – чекістського бачення окупованих міст і районів областей. Читач познайомиться з українськими організаціями, партіями та багатьма яскравими особистостями, учасниками визвольної боротьби. Правда про ці події приховувалась десятиліттями.

У Дружківці розпочалися заходи з нагоди відзначення 80-річчя В’ячеслава Чорновола

Для педагогів за ініціативи Донецького обласного художнього музею був організований захід у форматі круглого столу «Культура і політика: точки дотику та шляхи взаємодії». Заступник директора музею Володимир Півень розповів не тільки про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола, а й про його однодумців, які супроводжували його упродовж всього життя та про його різнобічний розвиток не лише як політичного діяча, а й художника, музиканта, філолога тощо. Під час заходу глядачам був представлений проект «Чотири подвиги В’ячеслава Чорновола» та презентація-огляд літературної спадщини видатного борця за незалежність України.

На шляху до енергоефективності міста

У рамках проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” (Проект) відбулася конференція, яка підбила підсумки спільної роботи Проекту, його партнерів та бенефіціарів, досягнуті за чотири роки діяльності Проекту в Україні. Загалом, проект співпрацював з 36 муніципалітетами, що охоплюють 44% міського населення країни.

З моменту приєднання Слов’янська до Проекту в грудні 2016 року, місто отримало допомогу в розробленні Плану дій сталого енергетичного розвитку до 2020 року та налаштуванні операційних аспектів систем енергоменеджменту та енергомоніторингу.

Слов’янська міська рада отримала Подяку від проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні” за плідну та корисну роботу заради підвищення енергетичної безпеки та зміцнення енергетичної незалежності України.

Слов`янські спортсмени вибороли призові місця на чемпіонаті України з хортингу

У Києві відбувся чемпіонат України з хортингу. Це були відбіркові змагання на участь у Чемпіонаті Світу з хортингу, який відбудеться 20-23 квітня в Латвії.

У змаганнях взяли участь близько 700 учасників з усієї країни. В складі збірної команди Донецької області виступали 11 слов’янських спортсменів бійцівського клубу «Тріада» (керівник Андрій Безуглий), 8 з яких вибороли призові місця.

В Бахмутському районі проведено першу відеоконференцію лікаря з пацієнтами

В рамках медичної реформи в Бахмутському районі впроваджується надання телемедичних послуг населенню. В десяти амбулаторіях району створені умови задля проведення медичних відеоконсультацій: за кошти районного бюджету придбано необхідне обладнання, забезпечено підключення до мережі Інтернет.

У Маріуполі змагалися на влучність

В ОСОУ пройшли змагання з кульової стрільби, присвячені пам’яті Бикової О.І. За перемогу змагалося 11 команд.

У Маріуполі відбулося відкриття бізнес-школи для молоді

За останні декілька років сфера бізнесу у Маріуполі швидко розвивається. Гранти на відновлення власної справи та розвиток регіону сприяють розвитку підприємницької ініціативи та створенню нових робочих місць. Службою зайнятості створені та працюють Консалтингові пункти та Центри розвитку підприємництва для інформування та надання консультацій громадянам щодо започаткування власної справи, наявних грантових програм та інших можливостей розвинути свій бізнес.

На сьогодні багато підприємств відкриваються молодими фахівцями. Молодь покоління Z швидше орієнтується у світових та локальних тенденціях та починає свій кар’єрний шлях ще в роки студентства, а іноді і раніше. В допомогу молодим та ініціативним представникам суспільства Маріупольський міський центр зайнятості відкрив бізнес-школу для молоді “Start Up” для молоді 16-25 років, де вони дізнаються про основи ведення підприємницької діяльності, поспілкуються з експертами у сфері бізнесу та зможуть сформувати власні ідеї в успішні бізнес-проекти.

Маленький віртуоз

У музичній школі м. Селидове, на фортепіанному відділі, відбувся конкурс “Маленький віртуоз”, присвячений ювілейним датам композиторів-класиків: Л.Шітте, А.Бертіні, С.Геллера.

У конкурсі взяли участь 28 учнів.

Поліцейські Мірнограда підвищили рівень майстерності у стрільбі

В умовах проведення на території області АТО, бойова і фізична підготовка правоохоронців повинна постійно вдосконалюватися, адже співробітники поліції повинні швидко і правильно вести себе в різних екстремальних умовах, і грамотно володіти вогнепальною зброєю.

Для поліцейських Мирноградського відділення поліції були проведені практичні заняття з вогневої підготовки, метою яких є поліпшення практичних навичок поводження з вогнепальною зброєю і підвищення рівня майстерності у стрільбі.

Талановиті учні Родинського професійного ліцею проявили себе в обласному огляді-конкурсі

Учні Родинського професійного ліцею представили свій навчальний заклад на щорічному обласному огляді-конкурсі самодіяльної художньої творчості у професійно-технічних навчальних закладах Донецької області. Юнаки та дівчата проявили креативність під час показу своїх номерів.

Від ліцею були представлені різні жанри: хореографічний, вокальний, театральний та контемп.

В селищі Шевченко запрацював скайп-зв’язок з надання пенсійних послуг

В Шевченківській селищній раді запрацювало ще одне інтерактивне місце з надання пенсійних послуг засобами скайп-зв’язку фахівцями Красноармійського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Відтепер мешканці селища Шевченко можуть отримати консультації та роз’яснення пенсійного законодавства, ознайомитись з переліком документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсій, подати заяву на видачу довідок тощо не витрачаючи час та кошти на поїздку до управління. Щонеділі вони зможуть отримати послуги з пенсійних питань безпосередньо за місцем проживання.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *