Шлях до об’єднання через співробітництво територіальних громад

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації спільно з представниками Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» 22 березня 2018 року у Святогірському виконкомі провело семінар для об’єднаних територіальних громад області, присвячений організації їх співробітництва. 

Під час заходу було роз’яснено, які форми їх співпраці існують, а також як ініціювати та організовувати цей процес. Присутнім детально пояснили, які є види відповідних угод та як їх оформити. Учасники семінару отримали консультації стосовно реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад». 

Завідуючий сектором інфраструктурного розвитку ОТГ Олександр Агулов ознайомив запрошених з цікавими та перспективними прикладами співробітництва для територіальних громад області. 

Особливу увагу було приділено питанням довгостроковості таких угод та пораді детально розписувати умови та процес їх розірвання. 

Начальник відділу методичного забезпечення Ірина Пєчка інформувала про правові засади, а також нагадала присутнім, що мета таких семінарів не тільки ознайомча, а й комунікативна, тобто щоб представники громад спілкувалися між собою, шукали певні точки дотику для взаємодії. Вона наголосила на тому, що потрібна активна взаємодія з мешканцями громад аби отримувати від них свіжі ідеї щодо поліпшення життя населення. 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *