У Полтаві відкрили фотовиставку “Сонячні діти серед нас” (фото)

21 березня в Художньому музеї імені Миколи Ярошенка, з благословення Владики Василія, Екзарха Харківського УГКЦ, відбулася презентація фотопроекту «Сонячні діти серед нас». Організатором виставки виступив БФ «Карітас Полтава». Зуміла вихопити щасливі моменти з життя малечі-героїв проекту фотохудожниця – Анна Чапала. Діти з порушенням розвитку фотографувалися з полтавськими меценатами, політиками, громадськими діячами та духовенством, щоб привернути увагу суспільства до проблем дітей з синдромом Дауна та налагодили співпрацю між громадськими організаціями.
Директор БФ «Карітас Полтава», отець Володимир Раковецький вважає, що прагненням кожного із нас має бути бажання здійснювати соціальне служіння людям, які потребують підтримки:

“Коли ми народжуємося, то отримуємо від Господа дар життя, а значить – покликання бути собою, і разом з цим таланти, які постійно стараємось розвивати та помножувати протягом свого життя. Але надзвичайно важливим є те, щоб ми ще могли і вміли не лише самі користати, але й тими дарами послужити іншим, тим, хто потребує нашої підтримки і допомоги. Цим самим будемо здійснювати соціальне служіння, адже бажання бачити потреби інших людей і прагнення допомогти діяльно – це наш спосіб допомогти їм у соціальній адаптації.”
Також отець Володимир закликає, щоб наші серця були завжди сповнені бажанням творити добро іншим:
“Коли будемо переглядати світлини, то побачимо, в першу чергу різних дітей за віком, зовнішністю, характером, але є ще те, що найбільше їх об’єднує – добро, любов і радість в очах, бо їхнє серце наповнене добром, а наше хай буде наповнене добрими ділами. ”
Варто зазначити, що міський голова Полтави вручив БФ «Карітас Полтава» нагороду та подяку за служіння ідеалам доброти, гуманізму та милосердя.

За словами отця Володимира Раковецького, виставка працюватиме до п’ятниці. Потім її перенесуть до приміщення благодійного фонду «Карітас Полтава» за адресою вулиця Пилипа Орлика, 20/1.

 


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *