IX відкритий конкурс української фортепіанної та вокальної музики імені Івана Карабиця

З 2 по 4 квітня 2018 року в Бахмутському коледжі мистецтв ім. І. Карабиця відбувся IX відкритий конкурс української фортепіанної та вокальної музики імені Івана Карабиця. В ньому взяли участь 45 юних музикантів з 17 закладів мистецької освіти різних рівнів та багатьох міст України. Кожен конкурс привносив щось нове. Цього року це нові фортепіанні категорії – середні і старші класи мистецьких шкіл та спеціалізація «Вокал». Програми, що виконували учасники-піаністи, були дуже різноманітними і включали, в переважній більшості, твори українських авторів. Вокалісти виконували українські народні пісні та чудові пісні Івана Карабиця.

4 квітня відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу і їх викладачів дипломами та цінними подарунками. Серед призерів – студенти Бахмутського коледжу мистецтв ім. І.Карабиця: фортепіано – Єлізавета Степаненко (3 місце, викладач Зіноватна Л.В.), Олександра Бойко (дипломант, викладач Лобаченко Т.М.), Ганна Маслюк (дипломант, викладач Нітієвська), вокал – Ксенія Сілаєва (1 місце та диплом «За краще виконання твору І. Карабиця», викладач Петух О.Ю.), Аліна Горбенко (2 місце, викладач Гаврашенко Ю.С.).

Відповідальний секретар конкурсу і ведуча Лариса Зіноватна щиро подякувала членам журі, робочій групі у складі викладачів-методистів ПЦК «Фортепіано» О.В.Косилової, Т.М.Лобаченко, Н.І.Путрі, Т.І.Буравльової. Особливу подяку вона висловила спонсорам – випускнику фортепіанного відділу коледжу, підприємцю, депутату Бахмутської міської ради В.В.Сакали, депутату Бахмутської міської ради В.В.Слєсарєву, піано-партнеру компанії «In-gazz», офіційному представнику фірми «Yamaha» в Україні. Особу вдячність за фінансування конкурсу було висловлено управлінню культури і туризму Донецької обласної державної адміністрації.

Із захопленням присутні в залі сприймали виступи лауреатів конкурсу та членів журі – видатних виконавців Ірини Алексійчук, Юрія Кота та Інеш Кдирової, які також провели цікаві майстер-класи для студентів коледжу та учасників конкурсу.

Підсумки конкурсу на офіційному сайті Бахмутського коледжу мистецтв: http://amuzatua.wixsite.com/amuz/konkurs-im-i-karabicya

Управління культури і туризму  Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *