На Донеччині стимулюватимуть переробку сільськогосподарської продукції

Під час колегії Донецької облдержадміністрації у Краматорську була прийнята програма економічного розвитку сільських територій Донеччини на 2018 – 2020 роки. Вона передбачає стимулювання малих фермерських господарств, розвиток скотарства та створення сільськогосподарських кооперативів.

Директор департаменту АПК та розвитку сільських територій Донецької облдержадміністрації Іван Якименко зазначив, що останнім часом спостерігається скорочення у особистих господарствах великої рогатої худоби.

«Нажаль, виробники все частіше віддають перевагу вирощуванню м’яса птиці. Ми маємо змінювати ситуацію, а для цього треба створити прийнятні умови. В першу чергу треба створювати мережу виробничих кооперативів, які зможуть акумулювати сільгосппродукцію та переробляти її», – зазначив Іван Якименко.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський наголосив, що кожен підприємець має бути зацікавленим у виготовленні продукції з доданою вартістю. Для малих господарств та самозайнятих фермерів кооператив є найбільш прийнятним способом оброблювати власну продукцію.      

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *