На Донеччині затвердили програму оздоровлення дітей

Під час колегії Донецької облдержадміністрації була прийнята обласна програма оздоровлення дітей на 2018-2022 роки. Програма передбачає максимальне охоплення оздоровленням дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей з сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Начальник управління у справах сім’ї та молоді департаменту сім’ї, молоді та спорту Лілія Золкіна зазначила, що основними напрямками розвитку системи оздоровлення дітей є оновлення та забезпечення усім необхідним оздоровчих закладів та національно-патріотичного виховання.

«Органи місцевого самоврядування міст та районів, у яких розташовані оздоровчі заклади, мають розглянути питання щодо пільгових умов землекористування для цих закладів. Також потрібно виробити механізм часткової компенсації вартості путівок для розшитення доступу до оздоровлення», – зазначила Лілія Золкіна.

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зауважив, що система підтримки профспілкових закладів оздоровлення буде змінено.

«До Донецької облдержадміністрації постійно надходять прохання виділити кошти для дообладнання, ремонту, встановлення систем протипожежної охорони від профспілкових закладів охорони здоров’я. Вони не знаходяться у державній власності, тому на підтримку розраховувати не можуть. Ми розвиватимемо «Перлину Донеччини» і зробимо її кращою, ніж окупований нині «Артек». Профспілкові табори беруть таку ж плату, як і комерційні, тому не треба жалітись, треба розвивати свої заклади», – підкреслив Павло Жебрівський.

Програмою передбачено використання 88 млн гривень протягом п’яти років. Фінансові ресурси планується залучати з бюджету області, місцевих бюджетів та інших джерел.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *