Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 07 травня 2018 року

У Хмельницькій обласній філармонії (м. Хмельницький) пройшов Міжнародний конкурс скрипалів «ProArt 2018»

У Хмельницькій обласній філармонії (м. Хмельницький) 6 травня проходив Міжнародний конкурс скрипалів «ProArt 2018».

Цей конкурс є складним, має серйозні вимоги й проводиться у декілька турів. Щоб потрапити на основні змагання, отримати запрошення для участі у конкурсі, спочатку треба пройти відбірковий заочний відеотур. Більшість учасників представляли спеціалізовані музичні заклади з таких міст як Київ, Львів, Харків, Хмельницький.

Учениця школи мистецтв № 2 Катерина Клєткіна, пройшовши відбірковий тур, була запрошена до участі в конкурсі. За результатами змагань вона та її викладач Надія Киденко нагороджені сертифікатами.

У Краматорській художній школі відбулась мистецька акція «Маки пам’яті»

У художній школі міста Краматорськ відбулась мистецька акція «Маки пам’яті» (малювання мастихіном), яку організував Донецький обласний навчально-методичний центр культури. Для участі в акції запрошені керівники гуртків-студій образотворчого мистецтва закладів культури Донецької області.

Мистецьку акцію підтримали 17 працівників закладів культури зі Слов’янська, Бахмута, Дружківки та Покровська. Художники на своїх полотнах зображали червоні маки.

Спортсменка з Дружківки завоювала бронзу на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу

З 6 по 12 травня в чеському місті Пльзень проходить чемпіонат Європи з пауерліфтингу.

У ваговій категорії до 72 кг Донецьку область представляла дружківчанка Дар’я Русаненко. Змагання складалося з трьох етапів – присідання, жиму лежачи та станової тяги. На першому етапі Дар’я показала кращий результат, присівши з вагою 207,5 кг. На другому спортсменка підняла штангу вагою 105 кг. На завершальному етапі Дар’я потягнула 157,5 кг. З загальною сумою 470 кг Дар’я Русаненко замкнула трійку переможців.

Феєрія «Музичний світ друзів» у Бахмуті

Чергову музичну феєрію, під назвою «Музичний світ друзів» представили учні та викладачі Школи мистецтв Бахмута.

Концерт став своєрідним підсумком багаторічної роботи колективів, бо більша кількість його учасників сьогодні є випускниками Школи мистецтв. Приємно, що творчість поєднала представників трьох відділів: народного, фортепіанного та вокального.

У концерті прозвучали твори сучасної, популярної, української та джазової музики. Кожен з номерів вражав артистичністю і професійним виконанням. Зал вмить наповнювався чарівними звуками домри, акордеону та роялю.

Тактична медицина в Бахмутській ЗОШ №18

7 травня до учнів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського завітали офіцери групи цивільно-військового співробітництва CIMIC Bahmut аби наочно продемонструвати навички тактичної медицини.

Нажаль, у наш непростий час життя людини іноді залежить від швидкої реакції оточуючих та грамотного надання допомоги на догоспітальному етапі. Саме тому тренувальні заняття з тактичної медицини, які провели військові, допомогли старшокласникам на практиці засвоїти ази першої допомоги.

У бібліотеці імені Франка відбулася зустріч з юною маріупольською художницею

Зустріч з юною маріупольською художницею Ганною Поляковою відбулася 6 травня в дитячій бібліотеці ім. І. Я. Франка.

Ганна Полякова малює відтоді, як почала тримати в руках олівець. Вона багато читає, тому серед її робіт багато портретів літературних героїв, героїв давньослов’янських міфів і легенд, картин з  сюжетів творів. Мрія дівчини – стати художником-ілюстратором літературних творів.

Роботи маріупольчанки вражають своєю витонченістю і оригінальністю. Її персональні виставки в Маріуполі та в Україні привертають увагу глядачів і критиків.

Руслана Краснова – чемпіонка Європи з пауерліфтингу

У Чехії набирає обертів чемпіонат Європи з пауерліфтингу. Маріуполь на змаганнях представляють три спортсмена Руслана Краснова, Володимир Свистунов і Катерина Пініонж.

Змагання триватимуть до 12 травня, але вже є перші результати серед дівчат. Так, у ваговій категорії до 72 кг у складі збірної України виступила Руслана Краснова.

За підсумками триборства вона з сумою 490 кг піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Маріупольські боксери привезли чемпіонське «золото»

У місті Токмак пройшов Відкритий турнір з боксу пам’яті майстрів спорту В. Павлова і       В. Матівосяна. Маріуполь представили вихованці КЗ КДЮСШ «Атлетик».

У змаганнях взяли участь понад 200 учасників з Донецької, Запорізької, Дніпропетровської областей. Маріупольські спортсмени стали кращими і завоювали золоті медалі в своїх вагових категоріях.

Маріупольці виступили на чемпіонаті України з велоспорту

У Рівному проходив відкритий командний Чемпіонат України з велоспорту в неолімпійських видах програм (юнаки, дівчата, молодші юнаки, молодші дівчата). У змаганнях взяла участь найсильніша команда спортсменів КУ КДЮСШ «Атлетик».

За підсумками виступів маріупольська спортсменка Діана Малинова стала дворазовим срібним призером чемпіонату України, спочатку в командній гонці, а далі й у загальному заліку.

Маріупольські депутати вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

7 травня традиційно напередодні Дня Перемоги біля пам’ятного знаку «Гармата» проходить мітинг пам’яті маріупольців, котрі воювали у Другій світовій війні. Ветерани, школярі, громадськість прийшли вшанувати тих, хто віддав своє життя заради мирного майбутнього покоління.

Ретро-концерт у Селидове

Традиційно до Дня Перемоги учасники художньої самодіяльності міста Селидове виступили з ретро-концертами в містах та селищах Селидівської міської ради.

На заході було сказано багато вдячних і теплих слів на адресу тих, хто боровся на полі бою, і тих, хто самовіддано трудився в тилу, допомагаючи, відстояти незалежність нашої Батьківщини і врятувати світ від фашизму.

Торецька команда «Північна зірка» – переможець турніру «Футбол у кожен двір»

У Торецьку на базі спортивного комплексу «FitLine» відбувся турнір з міні-футболу «Футбол у кожен двір».

У змаганнях приймали участь команди юнаків віком 14-15 років.

Фінал кубку з футболу в Покровську

У Покровську на сучасному футбольному полі опорної школи №9 відбувся фінал Кубку з футболу.

У запеклій боротьбі за призи від міського голови Руслана Требушкіна, серед команд промислових підприємств, організацій різних форм власності, учбових закладів квітня-травня, 2018 року у запеклій боротьбі зійшлися команди «Спорт для всіх-1» м. Покровськ та «Молот» з м. Новогродівка.

Гра видалася видовищною та багатою на гострі моменти.

Завершився ІІІ районний туристичний зліт

На базі відпочинку «Хвиля» у м. Курахове Мар’їнського району відбулося закриття третього районного туристичного зльоту.

Від імені голови Мар’їнської райдержадміністрації, керівника районної військово-цивільної адміністрації Володимира Мороза  із завершенням змагань присутніх привітала начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Грибань.

Візит до ветерана в Добропільському районі

Відвідування ветеранів напередодні святкування Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні стали в районі вже традиційними.

Бібліотекарем Криворізької сільської бібліотеки М. М. Гайдук разом з представниками місцевої влади здійснено візит ввічливості до Є.Є. Корзун– найстарішої жительки села, яка була очевидцем і учасником подій другої світової війни на території України.

Об’єднання активних громадян села Хрестище стало переможцем конкурсу міні-ініціатив

Об’єднання активних громадян села Хрестище Слов’янського району (учасників клубних формувань Хрестищенського сільського будинку культури та спорту) стало переможцем конкурсу міні-ініціатив.

Цей проект реалізується за допомогою Програми відновлення та побудови світу ПРООН в рамках Проекту «Відновлення і примирення в охоплених конфліктом громадах України».  Фінансову підтримку надає уряд Швеції і Швейцарської Конфедерації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *