Павло Жебрівський зустрівся з делегацією цивільно-військового співробітництва Збройних Сил США

16 травня голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський зустрівся з делегацією цивільно-військового співробітництва Збройних Сил США.

В ході зустрічі розглянули питання взаємодії облдержадміністрації з структурами операції Об’єднаних сил, як у межах компетенції облдержадміністрації, так і поза ними, досвід співпраці місцевих органів державної влади з військовими структурами, міжнародними неурядовими та громадськими організаціями в регіоні та потенціал майбутнього співробітництва облдержадміністрації із Збройними силами України. Прозвучали ідеї про надання методологічних порад щодо розвитку освітньої та медичної сфер в області.

Зокрема, представники делегації підтримали пропозицію щодо спільної роботи над майбутнім військовим ліцеєм у Краматорську – отримання методологічних порад, передачі досвіду тощо. Павло Жебрівський зазначив, що цікавою була б і співпраця по Слов’янській психіатричній лікарні, яка постраждала внаслідок активних бойових дій – як у ремонті корпусів, так і у плані методології щодо психологічної реабілітації військових та цивільних.

Очільник області зробив акцент на міжнародному співробітництві та відзначив  плідні результати цієї роботи.

«Ми тісно співпрацюємо з американськими та європейськими представниками, які нанесли візит в Донецьку область протягом тижня. Вони оголосили про те, що виділяють 125 млн доларів для допомоги областям України, особливо Донеччині та Луганщині. Крім того, у нас є тісна співпраця зUSAID, які допомагали нам у розвитку громадянського суспільства, так і в питаннях по створенню центрів надання адміністративних послуг. Особливим прикладом цього є ЦНАП у Маріуполі», –  зауважив голова Донецької облдержадміністрації.

У ході переговорів домовилися, що Донеччина надасть певний перелік проектів, які вона планує реалізувати в найближчий час, а представники Збройних Сил США посприяють їх реалізації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *