У Краматорську пройшов обласний круглий стіл у рамках проекту «Молода енергія громад»

13 червня 2018 року у Донецькій торгово-промисловій палаті було проведено обласний круглий стіл «Молода енергія громад». Захід організовано громадською організацією «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у рамках проекту «Молода енергія громад» (керівник проекту Кашлаков Олександр) за фінансової підтримки Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ.

Метою проведення заходу стало обговорення ефективних практик залучення молоді до участі  у розвитку громад та залучення дітей та підлітків до прийняття рішень.

Круглий стіл було розпочато вітальним словом Романа Шейко – голови Краматорського офісу ЮНІСЕФ.

У рамках круглого столу били розглянуті питання:

  • Презентація проектів, спрямованих на підтримку залучення молоді до громадської активності;
  • Обговорення механізмів прийняття рішень у громаді, спрямованих на реалізацію потреб дітей та підлітків;
  • Успішні приклади реалізації дитячих та молодіжних ініціатив у громадах – презентація міжнароджного молодіжного проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) U-report, який через смс- та онлайн-опитування з’ясовує ставлення молоді до різних аспектів суспільного життя.

Участі у заході взяли представники органів влади та місцевого самоврядування, громадські активісти, представники гуманітарних організацій та ЗМІ.

Проект «Молода енергія громад» продовжує застосування механізму залучення підлітків і молоді до розвитку місцевих громад Донецької і Луганської областей через систему малих грантів.

Завданнями проекту є: активізація участі підлітків у конкурсі малих грантів; розширення можливостей та надання базових навичок з організації проектів серед підлітків; створення сприятливих умов для реалізації проектів з підтримки громадянської активності підлітків і молоді.

Цільовою аудиторією проекту є підлітки і молодь віком від 14 до 19 років із залученням до проектних груп молодих людей віком до 25 років у якості менторів та проектних менеджерів. Проект реалізовуватиметься у два етапи.

У першому етапі реалізації проекту передбачається підтримка позашкільної діяльності для залучення підлітків та молоді до громадянської активності  під час літніх канікул через конкурс малих грантів. Під час цього етапу заплановано проведення двох регіональних круглих столів «Молода енергія громад» у Донецькій і Луганській областях, проведення інформаційної кампанії «Молода енергія громад» для підлітків,  що відпочивають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Донецької і Луганської областей, проведення 6 тренінгів з основ проектного менеджменту для підлітків (3 – в Донецькій, 3 – в Луганській області), проведення 2 Форумів організаційного розвитку для переможців з Донецької і Луганської областей та імплементація 20 проектів у громадах.

 У другому етапі основна увага буде приділятися розвитку навичок громадянської активності у підлітків і молоді через реалізацію малих грантів під час навчального року. Для досягнення завдань вже з жовтня 2018 року заплановано проведення інформаційної кампанії «Молода енергія громад» із проведенням 6 тренінгів з проектного менеджменту для підлітків у школах (3 – в Донецькій, 3 в Луганській області), проведення 2 Форумів організаційного розвитку для переможців з Донецької і Луганської областей та імплементація ще 20 проектів у громадах Донецької і Луганської областей.

 За результатами діяльності команда проекту запросить активну молодь та переможців конкурсу до участі у двох Фестивалях молодіжної активності навесні   2019 року у Донецькій і Луганській областях із залученням місцевої влади, ЗМІ і приватного сектору.

Під час проведення конкурсу активно залучатимуться підлітки, які мають досвід командної співпраці (шкільні класи, таборові загони, активи молодіжних центрів і просторів), а також дорослі  ментори, які прагнуть надати більше можливостей молоді у реалізації власного бачення розвитку громад. Представництва проекту працюватимуть у Слов’янську та Сіверодонецьку.

Неофіційний слоган проекту: ЗМІНЮЙ СВІТ СЬОГОДНІ.

Офіційне листування: megproject2018@gmail.com

Телефон: +38 050 990 18 15

Проект буде реалізований на території Донецької і Луганської областей протягом 2018-2019 років і залучить 40 ініціативних груп дітей та молоді для реалізації проектів у громадах.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *