В Мангушському районі викладачі змагалися у військово-патріотичних іграх «Джура-Вчитель-2018»

13 червня в селі Юр’ївка Мангушського району на базі дитячого оздоровчого центру «Райдужний» урочисто відкрилися змагання військово-патріотичної гри «Джура-Вчитель-2018».

Учасників також привітав заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз. Він подякував присутнім за запрошення.

«Цього дня я ще раз переконуюсь в тому, що Донецька область була, є і буде попереду, тому що такі ігри «Джура-Вчитель» пройдуть саме в Мангушському районі Донецької області. Ця подія ще визначна тим, що гру проводять самі вчителі. Це перекликається з відомим висловом Григорія Савича Сковороди, що лише той учитель, хто живе, як навчає. Ви власним прикладом показуєте, як треба вчитися дітям, як їм треба жити. Сьогодні я хотів би побажати всім перемоги. Нехай переможе найсильніший!», – зауважив Ігор Стокоз.

Участь брали команди з міста Стрий Львівської області, Маріуполя та Нікольського району Донецької області. Окрім загальноосвітніх навчальних закладів, залучилися до змагань також педагоги із дошкільних та позашкільних закладів освіти. Загалом нараховувалося 20 команд, які називаються роями, а це майже 200 учасників.

Військово-патріотична гра для освітянської спільноти “Джура-Вчитель-2018” впроваджується не тільки відділом освіти Мангушської райдержадміністрації та районної ради, а й спільно з Українським Православним козацьким військом та Українською добровольчою армією з 2017 року, за сприяння департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Метою гри є залучення більш широкого загалу педагогів до військово-патріотичної, пошуково-краєзнавчої, спортивно-масової, оборонно-масової та культурно-просвітницької роботи серед школярів, до питань підготовки молоді як захисників України через Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл”(“Джура”).

У 2017 році в грі взяли участь 12 роїв педагогів Мангушського району. Переможцем став рій Урзуфської загальноосвітньої школи І — ІІІ ступенів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *