Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 09 липня 2018 року

Водіям Краматорська: на 4 вулицях Соцміста з’явилися нові дорожні знаки

У центрі Краматорська встановлений новий ряд дорожніх знаків. Про це повідомляє прес-служба УПП Краматорська і Слов’янська.

Після ремонту дорожнього покриття на вулицях Героїв Небесної Сотні, Героїв України, Валентина Шеймана і Ярослава Мудрого, на перехрестях цих вулиць різко зросла кількість дорожньо-транспортних пригод, в тому числі з потерпілими особами.

У зв’язку з цим, на вищезазначених перехрестях виконкомом Краматорської міської ради був змінений спосіб надання переваги в русі шляхом установки дорожніх знаків 2.2 “Проїзд без зупинки заборонено”.

За матеріалами сайту 6264

У Краматорську закінчився турнір, присвячений пам’яті Степана Чубенко

У Саду Бернацького 7 липня відбувся черговий турнір в пам’ять про краматорського футболіста.

Це вже четверте за рахунком змагання, яке щорічно проводиться в місті.

На футбольному полі зійшлися команди з Краматорська, Костянтинівки, Кропивницького, а також бійці 81-ої окремої аеромобільної бригади.

Участь брали команди: “YGC” (Краматорськ), “Краматорцi” (Краматорськ), “United Patriot” (Костянтинівка), “ВСП” (Краматорськ), “Patric Star” (Краматорськ), “Патріот” (81 бригада) і ” ISF ” (Iron Stars Firm) (Кропивницький).

У фіналі зустрілися Краматорська команди “ВСП” і “Patric Star”.

Після фінального свистка на рахунку в них була нічия 1:1, тому гра продовжилася, поки в результаті пенальті перемогу не здобули з рахунком 3:2 футболісти “ВСП”.

Гра видалася дійсно непростою, але нагорода була варта того. Її спортсменам особисто вручала мати Степана Чубенко.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську на Івана Купала співали пісні, танцювали і стрибали через багаття

У різних районах міста пройшли народні гуляння, присвячені святкуванню літнього сонцестояння.

Святкові заходи пройшли за участю творчих колективів селищних клубів, так і просто на природі, як це було на березі абазовского ставка. О 19:00 відзначати Івана Купала почали на Ясногірці біля ДК «Зоря». Також свято було і на Малотаранівці, організований при ДК «Міленіум». Але не меншим затишком відрізнялися і гуляння на Новоселівці (Василівці), де побував кореспондент «Східного проекту».

Починаючи з 20:00 чимало жителів селища прийшли до будівлі клубу «Надія», де жителів чекала святкова музично-хореографічна програма.

Концерт відкрився виконанням української народної пісні «Ой на Івана, та й на Купала» колективом «Рідна пісня». Після чого дитячі колективи представили безліч танцювальних номерів.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Як відзначать День Металурга в Покровську

Щорічно у третю неділю липня в Україні відзначають День працівників металургійної промисловості. Цього року свято на честь металургів у Покровську відбудеться в суботу, 14 липня, в парку «Динасовий».

Влада Покровська має намір організувати масштабне святкування, для чого на останній сесії міськради з бюджету було виділено 180 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в минулому році культурно-масові заходи на честь Дня металурга обійшлися в 218,5 тисяч гривень. У цю суму входили розважальні послуги, дизайн реклами і сама організація.

Цього року організатори анонсують водяні битви, басейни, спортивні змагання, ляльки-велетні, концертну програму за участю місцевих виконавців.

Спеціальними гостями свята будуть Леонід Вівсюк і зірка української естради Наталка Карпа.

Початок о 12:00.

За матеріалами сайту «ddk.dn.ua»

У Покровську почнуть видавати гуманітарну допомогу

9 липня в Покровську починається видача гуманітарної допомоги від Фінського Міжнародного Комітету Червоного Хреста у вигляді одягу (чоловіча, жіноча, дитяча та підліткова) і постільної білизни.

Про це повідомляється на сторінці в соцмережі Центру підтримки сім’ї.

Видача буде проводитися щодня з 8:00 до 12:00, крім вихідних за адресою: м Покровск, мкрн «Південний», 1/75 (під’їзд з пандусом).

Категорії до отримання:

– самотні пенсіонери;

– люди з інвалідністю 1-3 груп;

– багатодітні сім’ї;

– матері (батьки) – одинаки;

– діти-сироти до 23 років.

При собі необхідно мати всі оригінали підтверджуючих документів.

За матеріалами сайту «ddk.dn.ua»

Маріупольці з’їли тонни смакоти за два дні фестивалю вуличної їжі

Це вже п’ятий фестиваль Street Food.

У маріупольському центрі відпочинку «Акварель» проходить вже другий день фестивалю вуличної їжі. Стартував він 6 липня і приурочений до свята Івана Купала. Організатори відзначили, що купальські ворожіння і плетіння вінків – «родзинки» фестивалю.

Також нововведенням є басейн, в якому можуть скупатися всі бажаючі. «Це наша мрія ще з червня 2017 року, але тоді, на ринку Азовському, ми не змогли це здійснити. На наступні фести будемо докуповувати ще, якщо басейн буде збирати такі ж черги, як і фуд-корт», – повідомив співорганізатор Street Food Mariupol Павло Журавльов.

З особливостей п’ятого фестивалю вуличної їжі можна назвати і запрошені бенди з Києва і Харкова, дегустації вина і сиру. Крім цього, діє безліч локацій для дітей, фотозони, виставки і торгові точки.

За матеріалами сайту mrpl.city

Сльози і овації. Концерт Анастасії Приходько в Маріуполі пройшов з емоційним вибухом

Учасниця “Євробачення-2009” Анастасія Приходько підірвала емоціями зал для глядачів в Маріуполі. Командир воюючого в Широкино 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії “Аратта” Андрій Гергерт з позивним «Червень» назвав Анастасію Приходько – музою добровольців.

Вчора, 7 липня, в залі ДК «Український дім» Андрій Гергерт подякував Анастасії Приходько за акцію зі збору коштів на лікування добровольців його батальйону УДА. Благодійний концерт співачки зібрав аншлаг. За словами організаторів, квитки на нього викупили компанія Метінвест, поліція, прокуратура, ряд маріупольських підприємств і приватних фірм.

Анастасія Приходько представила глядачам свою програму «Крила», в якій прозвучали як її авторські композиції на українській та російській мові, так і улюблені співачкою пісні Віктора Цоя.

За матеріалами сайту mrpl.city

Шість днів і 400 км на загадку: маріупольці на велосипедах досліджували Приазов’я

Велосипедисти Маріуполя за шість днів подолали понад 400 км, щоб побувати в таємничих місцях Приазов’я.

У багатоденний похід зі спорядженням по системі байкпакінга вирушили учасники Маріупольського велоруху «Azovbikе».

За шість днів 12 велосипедистів відвідали Нікольське, Новокраснівку, заповідник “Кам’яні могили”, “Катькін міст”, Федорівку, ночували в Федорівському лісі. Також маріупольці побували на горі Оба-Таш, в Єлісеєвському кар’єрі, Обіточній косі і Бердянську.

За матеріалами сайту mrpl.city

УЗ пустила на північ Донеччини більш сучасний електропоїзд, ніж в Маріуполь

 «Укрзалізниця» продемонструвала, як виглядають після капремонту електрички, пустивши на північ Донецької області модернізований електропоїзд. Вагони для пасажирів оснащені більш зручними сидіннями, висвітлені світлодіодними світильниками і мають ряд інших переваг. Випущений після капремонту електропоїзд істотно відрізняється від запущених в червні відремонтованих електричок в Маріуполі.

Як повідомляє Залізничний інформаційний портал, електропоїзд ЕР2Р-7070 курсує за маршрутом Харків – Ізюм – Лиман Південної залізниці ПАТ УЗ з 30 червня.

Поїзд був капітально відремонтований на Київському електровагоноремонтному заводі з комплексом модернізацій.

«Зокрема, фарбування виконане більш якісними емалями. Для зручності пасажирів, замість колишніх дерев’яних, встановлені блоки сидінь з поліпшеними ергономічними властивостями, вагони обладнані сучасним економічним світлодіодним освітленням, а про проходження маршруту, наступних зупинках і часу прибуття поїзда пасажирів інформує рядок, що біжить. Для забезпечення безпеки руху електропоїзда підвищена надійність ходової частини, замінено застаріле електрообладнання на сучасне, встановлено новітнє світлосигнальне обладнання. Завдяки капітального ремонту електропоїздів подовжено термін їхньої служби», – повідомляє Залізничний портал.

За матеріалами сайту mrpl.city

Модна дата: напередодні Дня сім’ї в Маріуполі зібрали весільний «урожай»

У Маріуполі молоді пари прагнули укласти шлюби з нагоди свята День сім’ї.

Напередодні дати в Маріуполі зареєстровано 17 шлюбів. Молодята пройшли тест на знання історії свята. Про це в Facebook повідомила начальник міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Яременко.

«Щороку 8 липня в Україні відзначають День сім’ї. Сьогодні, напередодні цього чудового свята, зареєстрували 17 шлюбів, з них 8 пар по пілотному проекту “Шлюб за добу”. Чи знають наші молодята, що цей день збігається з Днем святих Петра і Февронії, чий шлюб є ​​зразком любові, вірності і злагоди в сімейному житті? Провели серед них таку вікторину і переконалися, що майже всі пам’ятають, що Петро і Февронія жили довго і щасливо і померли в один день», – зазначає Ірина Яременко.

За матеріалами сайту mrpl.city

Маріуполь економний: завдяки ProZorro КП «МіськУКБ» заощадило 240 тисяч гривень

Маріуполь продовжує економити кошти завдяки системі електронних закупівель ProZorro. Так, за минулий тиждень найбільш економним виявився тендер КП «МіськУКБ» на закупівлю робіт по реконструкції комунального закладу «Кінотеатр «Союз» під «Мультицентр». Сума заощаджених коштів склала 240 тис. грн.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Від повороту на Святогірськ до Слов’янська буде нова дорога

Від повороту на Святогірськ в напрямку Слов’янська закінчується ремонт автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський.

В даний час проїжджа частина протяжністю 11,5 км вже має нове двошарове асфальтобетонне покриття, і підходять до кінця роботи по влаштуванню системи поверхневого водовідведення – монтажу прикрайкових залізобетонних лотків.

Зазначена ділянка траси мала значні руйнування та деформації покриття, потребувала посилення та заміни.

Також проектом передбачено встановлення металевої бар’єрної огорожі, дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки.

За матеріалами сайту «Славянские ведомости»

У Мирнограді масово встановлюють сучасні дитячі гірки

 «Мільйон для ініціативної громади» – проект, який ось уже кілька років впроваджується в місті Мирнограді. З міського бюджету виділяють гроші на благоустрій прибудинкових територій, а ось як їх витрачати – вирішують самі мешканці.

Нинішню реалізацію проекту відкрили видачею дитячих гірок. Саме про них попросила значна частина активних та ініціативних жителів як ОСББ, так і приватного сектора.

За матеріалами сайту «girnyk.dn.ua»

Ой на Івана та й на Купала або як Дружківка відсвяткувала найзагадковіший день літа

Красне літо у самому розпалі, тож з духмяними травами і яскравими вогнями до Дружківки завітало свято Івана Купала! Народні гуляння найколоритнішого українського свята вже другий рік поспіль проходять за ініціативи міського голови Валерія Гнатенка. Мешканці міста знову зібрались у мальовничому куточку на березі річки Казенний торець, щоб згадати давні народні традиції, разом заспівати українських пісень, стати у дружній хоровод, очиститись чарівним полум’ям купальського вогню та відчути себе частиною дружньої дружківської громади.

Щоб краще відчути атмосферу колоритного свята, гостей розважали майстер-класами з плавання на човнах,купання у річці тапускання вінків на воду. Дружківські господині щедро пригощали своїх земляків українськими стравами, до вподоби всім прийшлися прянички ручної роботи від творчої майстерні «Прянівіль» та багато інших смаколиків. З обрядовістю свята Івана Купала гостей познайомили у тематичних наметах, декорованих предметами народного побуту.

Була представлена і виставка старовинних та сучасних рушників, давні зразки українського одягу, композиції з літніх трав та квітів, виставка художніх робіт «Купальська коловерть», а для бажаючих була можливість проявити свій художній хист на майстер-класі з малювання, роблячи малюнки на купальську тематику. Традиційно діти виготовляли ляльки – мотанки, ліхтарики, купальський віночок з різнотрав’я, а на згадку про свято – мальовнича фотозона.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

Бахмут приймає чемпіонат України з легкої атлетики

7 липня в Бахмуті розпочався черговий чемпіонат України з легкої  атлетики серед юнаків та дівчат, у якому взяли участь представники 22 областей України та міста Києва.

Урочисте відкриття чемпіонату України відбулося на базі Бахмутського спортивного комплексу  «Металург» за участю керівника обласної державної адміністрації Олександра Куця, Бахмутського міського голови Олексія Реви, директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимира Мицика та начальника управління з питань фізичної культури та спорту Бахмутської міської ради, президента федерації легкої атлетики Донецької області Віктора Лиса.

На початку змагань з вітальними словами до присутніх звернувся керівник обласної державної адміністрації Олександр Куць, привітавши спортсменів з початком змагань, побажавши їм наснаги та успіхів, після чого нагородив переможців ранкової програми змагань.

Після церемонії нагородження змагання продовжилися, а гості міста ознайомилися зі спортивною гордістю Бахмута – спорткомплексом «Металург».

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Бахмутчанка визнана кращим спортсменом області

В Краматорську були визначені кращі спортсмени і тренери Донецької області за підсумками змагань в червні 2018 року. Про це повідомляє управління з питань фізичної культури Донецької облдержадміністрації.

Лауреатів визначала експертна комісія, очолювана директором департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, першим заступником голови відділення Національного олімпійського комітету України в Донецькій області Володимиром Мициком.

Серед олімпійських видів спорту кращим спортсменом визнана бахмутчанка Євгенія Сєдих, кандидат в майстри спорту України з вільної боротьби, дворазова чемпіонка Європи з вільної боротьби серед дівчат 2003-2005 р.н.

Кращий тренер – Андрій Єфремов, тренер-викладач з вільної боротьби (Бахмут).

У неолімпійських видах спорту кращим став володар Кубка світу з кікбоксингу WAKO Ярослав Єфімцев, кращим тренером – Володимир Рюмін. Серед осіб з інвалідністю кращим визнано Ігора Ярмонова, чемпіона світу з шахів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *