Представники Донецької облдержадміністрації провели зустріч з делегацією неурядової організації «Міжнародна Кризова Група»

Сьогодні у Краматорську відбулася робоча зустріч представників Донецької облдержадміністрації з делегацією неурядової організації «Міжнародна Кризова Група» (МКГ). Під час зустрічі були обговорені питання стосовно безпекової та соціально-політичної ситуації на Донеччині, державної політики щодо мешканців тимчасово окупованої території Донецької області, зокрема свободи пересування і забезпечення доступу до українських ЗМІ. Також сторони обговорили гуманітарну ситуацію, зокрема проблеми ВПО та потреби регіону, в яких необхідна підтримка міжнародної спільноти.

Нагадаємо, Міжнародна Кризова Група (МКГ) (англ. International Crisis Group) – неурядова міжнародна організація, що має на меті попередження та розв’язання збройних конфліктів через оперативне інформування, участь у мирних переговорах, підготовку детальних аналітичних матеріалів та пропозицій нових стратегій.

МКГ була заснована в 1995 році як міжнародна неурядова організація групою відомих державних діячів, які відчувають небажання міжнародного співтовариства передбачати та ефективно реагувати на трагедії Сомалі, Руанди та Боснії та інше.

Організація є провідним джерелом інформації у світі з питань конфліктів, що розповсюджується серед понад 200 000 передплатників (уряди, дипломати, міжнародні організації та журналісти). Міжнародна штаб-квартира МКГ розташована в Брюсселі (Бельгія), а представництва – у Вашингтоні та Нью-Йорку. Керівник організації – президент та генеральний директор МКГ пан Роберт Меллі.

Група кризових ситуацій сьогодні розглядається як провідне джерело інформації, аналізу та консультацій з питань політики щодо запобігання та врегулювання значних конфліктів у світі, на рівні політиків стратегічного значення.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *