Літній християнський табір для дітей «Міст Надії» в Улашківцях

9-17 липня 2018 року в селі Улашківці на Тернопільщині, на базі монастиря отців василіян, Сестри Служебниці провели літній християнський табір для соціально-незахищених дітей благодійної програми «Міст Надії».

Понад 50 дітей з різних куточків Західної України духовно і фізично відпочивали в цьому мальовничому місці, адже монастир в Улашківцях — відоме відпустове місце з двома чудотворними іконами Пресвятої Богородиці та Івана Хрестителя.

Ігумен монастиря о. Власій Фуц та братія з великою гостинністю та любов’ю прийняли дітей.

Свій день учасники табору розпочинали Божественною Літургією у монастирському храмі, а духівник табору о. Августин Запоточний, ЧСВВ, розповідав їм повчальну притчу. На катехитичних заняттях діти разом із провідниками і аніматорами ближче познайомилися з деякими біблійними постатями (Йосиф, Мойсей, Давид), а також з більше роздумали над таїнством Пресвятої Євхаристії. Під час табору діти брали участь у гуртках, на яких навчилися робити вервиці та чотки, свічки та сувеніри з гіпсу, а також кумедних восьминогів.

Діти багато спілкувалися, співали, танцювали, займалися спортом та, просто, бавилися на свіжому повітрі.

Аніматори бр. Христофор Кушпіт, ЧСВВ, та Марія Лілас придумували для дітей цікаві пізнавальні ігри, конкурси та змагання.

Під час табору діти ознайомилися з історією рідного краю, побувавши на екскурсії в Кам’янець-Подільському замку та Хотинській фортеці.

Діти залишали табір зі словами великої вдячності, сльозами радості через позитивний досвід і одночасно – смутку від потреби розставання, а також – з прагненням і надією повернутися сюди ще раз.

Складаємо велику вдячність всім Добродіям, завдяки яким зміг відбутися цей табір, і нехай у всьому буде прославлений Господь!

Сестри Служебниці, Львів

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *