Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 09 серпня 2018 року

Велосипедисти Донеччини – призери чемпіонату України в Первомайську

У місті Первомайськ проходив відкритий чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе в парній гонці та гонці критеріум, а також всеукраїнський старт у груповій гонці серед юнаків і дівчат 2002-2003, 2004-2005 років народження та молодше.

Усього змагання зібрали 135 спортсменів із 23-х команд регіонів України. Донецьку область представили 7 велосипедистів.

У перший день срібні медалі в парній гонці на 25 км серед дівчат 2002-2003 рр.н. вибороли Діана Малінова (комплексна ДЮСШ «Атлетик», Маріуполь) та Олена Ребракова (обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту – Донецьке вище училище олімпійського резерву ім. С. Бубки).

Змагання в парній гонці серед молодших юнаків представники Донеччини Іван Андреєв (ОСДЮСШОР, Лиман) та Олексій Никипілов (ОСДЮСШОР – ДВУОР) завершили на 4 місці, поступившись бронзовим призерам 7 секунд.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Провідні пауерліфтери Донеччини мотивують дітей до занять фізкультурою та спортом

У дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Донецької області з метою популяризації та розвитку спорту тривають майстер-класи від провідних спортсменів регіону, які проводяться під патронатом департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

До оздоровчого комплексу «Шахтар», що в місті Святогірську, завітали титуловані пауерліфтери Донеччини: заслужений майстер спорту України Олексій Бичков та його вихованець – майстер спорту України міжнародного класу Андрій Шевченко. Понад 200 хлопців і дівчат стали учасниками пізнавальної зустрічі під гаслом «Здоровий спосіб життя для підростаючого покоління».

Спортсмени продемонстрували дітям відеофрагменти зі своїх виступів за кордоном, розповіли про свої досягнення, про вид спорту та запросили до секцій всіх бажаючих займатися пауерліфтингом. Кожен присутній на заході мав змогу поставити запитання чемпіонам, зробити спільне фото, отримати автограф та у власних руках потримати медалі, зароблені важкою працею на тренуваннях.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Основам бізнес-планування навчали в Краматорську

Вже традиційно Краматорський міський центр зайнятості запрошує всіх бажаючих відвідати тренінги з основ бізнес-планування. Так на базі Центру розвитку підприємництва Краматорського центру зайнятості відбувся навчальний семінар за участю представника пенсійного фонду Н. М. Халімонової та фізичної особи-підприємця, переможця проекту «Український донецький куркуль» В. В. Алдохіна.

Присутні заходу отримали інформацію щодо послуг служби зайнятості для бажаючих започаткувати власну справу, про діючі грантові програми від міжнародних організацій, можливість пройти навчання за напрямом «Підприємництво» на освітній платформі «Prometheus», мінімальний розмір сплати єдиного соціального внеску та про можливості веб-порталу Пенсійного фонду України. В. В. Алдохін розповів про власний досвід з ведення бізнесу та критерії відбору для участі у проекті «Український донецький куркуль». Семінар пройшов із жвавим обговоренням, а його учасники отримали багато корисної інформації.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

«Бахмутська толока – 3»

Центральна міська бібліотека продовжує співпрацювати з Міжнародною організацією з міграції. Нещодавно ініціативна група центральної міської бібліотеки отримала радісну звістку – було підтримано план заходів соціального згуртування в рамках реалізації проекту «Сприяння сталому розвитку та згуртуванню громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за фінансування Уряду Японії.

Ці заходи були обговорені з представниками громади на тренінгу, який пройшов у червні в центральній міській бібліотеці.

Мета цього проекту – розвиток зв’язку між різними верствами населення через проведення спільних заходів та організація змістовного дозвілля.

Для реалізації проекту придбано обладнання, яке дасть змогу запровадити нові форми роботи.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Капітальний ремонт Бахмутської школи №12

Протягом липня-серпня на базі школи №12 м. Бахмута працює будівельна компанія «СТЕК» (м. Дніпро), яка виконує ремонтні роботи в рамках фінансування «Надзвичайної кредитної програми з відновлення України» Європейського інвестиційного банку. Особистий контроль за ходом ремонту та вирішенням проблемних питань взяв на себе міський голова міста Бахмута Олексій Рева. Загальна вартість проекту для школи складає 25 млн. грн. Ці кошти будуть направлені на заміну вікон, дверей, даху, відновлення комунікацій (сантехнічні роботи, опалення), утеплення та реконструкція фасаду школи, внутрішні роботи.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Центр зайнятості допомагає піклуватися про людей з інвалідністю

  Результативним напрямком співпраці Маріупольського міського центру  зайнятості з роботодавцями міста та органами місцевої влади є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Особлива увага приділяється громадським організаціям міста, які опікуються людьми з інвалідністю.

Протягом 2018 року Маріупольським міським центром зайнятості було залучено 59 безробітних до громадських робіт в організаціях. Основна їх діяльність – соціальний та правовий захист, реабілітація дітей-інвалідів та інвалідів дитинства, які знаходяться на утриманні, створення умов для їх морального та духовного виховання, естетичного та фізичного розвитку.

В ГО «З нами добрі серця»  безробітні надають соціальні послуги  дітям-інвалідам та інвалідам дитинства, здійснюють їх супровід до лікарні, на прогулянку. А також надають допомогу в організації свят та відпочинку, допомагають у вирішенні побутових питань.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі озеленюють Грецьку площу

На головній адміністративній площі Маріуполя приступили до чергової висадки зелених насаджень.

До озеленення приступив розплідник рослин «Сад ЮА». Планується висадити 7844 м кв газону. Територію прикрасять більше 7300 кущів та 130 дерев.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

В Маріуполі на вірність українському народу присягнули нові поліцейські, які будуть нести службу в трьох областях

Сьогодні, 9 серпня, урочисту обіцянку служити та захищати громадян принесли 42 випускники Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Донецького юридичного інституту МВС України. Молодь поповнила поліцію Донецької, Луганської та Полтавської областей.

8 поліцейських служитимуть в різних підрозділах Головного управління Нацполіції в Донецькій області. Решта – увійдуть до складу патрульної поліції Донеччини та Луганщини, а також ГУНП в Полтавській області.

Молодь прийшла в поліцію з цивільних професій з мрією робити свою країну безпечнішою. Щоб стати поліцейським, вони пройшли конкурсний відбір, 4-місячні курси професійної підготовки та підсумкову співбесіду з комісією, в складі якої представники громадських організацій. Шість із новобранців – дівчата.

За дорученням Міністра внутрішніх справ України та Голови Національної поліції нових працівників привітав начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, а також представники управління патрульної поліції регіону, Національної гвардії, місцевої влади, молодіжної громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських».

За матеріалами Національної поліції Донецької області

Збори регбілістів у Селидівській бібліотеці

У приміщенні міської бібліотеки, у конференц-залі зібрались юнаки спортивної команди з регбі м. Селидового разом з тренером Володимиром Лисенко, майстром спорту України з регбіліг, для спільного перегляду Чемпіонату Європи з регбі (онлайн), який проходив у Сербії.

Щирим прихильникам цього виду спорту було про що поговорити під час трансляції матчу.

За матеріалами Селидівської міської ради

Перемога у фестивалі-конкурсі «Зоряний прибій»

До рідного міста повернулися учасники Зразкового танцювального колективу «Бонус» із морського містечка Кітен сонячної країни Болгарії, де проходів фестиваль-конкурс з хореографії «Зоряний прибій».

За результатами конкурсу танцювальний колектив отримав наступні нагороди:

– єврейський народний танець «7/40» – 1 місце;

– східний танець «Метелик» – 1 місце(Діана Зеленська);

– східний танець «Мускатний шлейф» – 1 місце;

– танцювальна композиція «Вогонь»(хіп-хоп) – 3 місце;

– «Ірландська полька» – 3 місце;

– іспанський танець «Фламенко» – 3 місце.

Танцювальна композиція «Лезгинка» – переможець глядацьких симпатій.

Юна учасниця колективу Стефанія Виноградова отримала титул «Міс Кітен».

  За матеріалами Селидівської міської ради

У центральній бібліотеці з’явилася книга про Дарину Каземірову

У центральній бібліотеці Торецька з’явилося 200 примірників книги «До побачення, Даринка!» київського автора Тараса Петерсона. Вона про дев’ятикласницю Дарину Каземірову, яка загинула в травні після обстрілу міста з боку окупованої російськими військами Горлівки.

Коротка розповідь “До побачення, Даринка!” написана Тарасом Петерсоном через кілька днів після трагічної загибелі Дарини. Автор не знав дівчинку особисто, але її смерть глибоко торкнула письменника.

За сюжетом книги Даша зустрічається з незнайомцем на ім’я Срібний, вона ще не усвідомлює того, що сталося. Під час розмови дівчинка нарешті розуміє, що сталося, а її новий знайомий – це ангел, який повинен супроводжувати її на небеса.

За матеріалами сайту toretsk.city

У Покровську продовжується традиція вітати городян з почесним віком

  Сьогодні свій ювілей 90 років святкує Ольга Іванівна Власюк, учасник бойових дій, людина, яка працювала на підприємствах Покровська більше 45 років.

Привітати Ольгу Іванівну від імені Покровського міського голови Руслана Требушкіна, депутатів Покровської міської ради прибули співробітники управління соціального захисту населення.

За матеріалами сайту Покровської міської ради

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *