Справа голови Баришівського районного суду Київської області: матеріали відкрито

14 серпня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили судді Баришівського районного суду Київської області про завершення досудового розслідування за фактом прохання та отримання ним неправомірної вигоди. Підозрюваному надано матеріали слідства для ознайомлення.

Служителя Феміди викрито «на гарячому» детективами НАБУ спільно зі співробітниками ГУ СБ України у м. Києві та Київській області 27 вересня 2017. Як встановило слідство, суддя одержав 2500 дол. США в обмін на ухвалення ним рішення у цивільній справі про забезпечення позову. Того ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: Правовий тиждень

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *