Юрій Гарбуз на серпневій педагогічній конференції: маємо одну з кращих …

Юрій Гарбуз на серпневій педагогічній конференції: маємо одну з кращих реформ – Нову українську школу

Сьогодні, 28 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей відкрили регіональну серпневу конференцію педагогічних працівників «Забезпечення якості освіти в умовах реформування освітньої галузі Луганщини та Нової української школи».
Також у роботі конференції взяли участь народний депутат України Віталій Курило, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та голова громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.
«Показово, що на святкуваннях Дня незалежності діти та молодь виконували Державний Гімн зі сльозами на очах. Отже, ми на правильному, незворотному шляху. Незалежність – це свобода, за яку воювали вчора, воюють сьогодні і воюватимуть завтра», – зазначив у вітальному слові Юрій Гарбуз.
Керманич Луганщини адресував, зокрема, такі меседжі освітянам: «Ми маємо одну з кращих державних реформ – це Нова українська школа, яку я щиро підтримую, і одного з кращих міністрів – це пані Лілія Гриневич, яка стала лідером змін у цій царині». Юрій Гарбуз закликав педагогів вірити у свою почесну справу: «Ви не тільки руки і серце України, Ви – її фундамент. Вірте у те, що робите, і все у нас вийде!».
Очільник області, звертаючись до керівників міст і районів, наголосив і на проблемних питаннях розвитку галузі – йдеться про недостатнє використання освітньої субвенції, малу кількість опорних шкіл, відсутність чіткого плану реалізації реформи і бачення стану освіти на локальному рівні.
Нова українська школа – це ключова реформа не тільки Міністерства освіти і науки, а й держави в цілому. Головною метою проекту є створення школи з відповідним освітнім середовищем. Перш за все, це довгострокова реформа, яка розпочнеться через тиждень. Сьогоднішні школярі вже повинні відчути зміни й отримати кращу якість освіти.
Нова українська школа повинна застосувати інформаційно-комунікаційні технології в освітньому процесі, управлінні закладами освіти та системою освіти.
Павло Хозбей наголосив, що Нова українська школа – це перший крок до реформ, на які давно чекало суспільство. Саме воно, за словами заступника Міністра, повинно давати оцінку діяльності на шляху змін. «Головне завдання діяльності нашого Міністерства полягає у формуванні довіри пересічного українця до реформ у сфері освіти. Ми стали ближчими до цієї мети», – зауважив Павло Хобзей. Він також наголосив на першочерговій ролі вчителя у реалізації реформи: «Зміна – процес тривалий. Це слід усвідомлювати керівникам закладів освіти, Інституту післядипломної освіти і правильно працювати. Потрібно любити вчителя і допомагати йому зростати».
Метою обласної серпневої конференції педагогічних працівників Луганщини є визначення стратегії розвитку освіти області в умовах децентралізації та шляхів їх впровадження відповідно до загальноукраїнської Концепції Нової Української школи.
Під час конференції освітяни взяли участь у обговореннях за темами: «Доступність Нової української школи– якісна інклюзивна освіта», «Позашкільна освіта – виховний ресурс Нової української школи» та «Упровадження дії Закону України «Про освіту» в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».
Крім того, окрему увагу було приділено темі «Середня освіта дистанційно для дітей зі сходу України». Згідно цій програмі, будь-який учень з окупованої території може самостійно вибрати школу з переліку на сайтах (mon.gov.ua, oblosvita-lg.gov.ua, dostupnaosvita.com.ua), подати документи для зарахування, навчатися дистанційно та отримати документ про освіту державного зразка.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *