Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 31 серпня 2018 року

Дитячі садочки Донеччини отримали допомогу від полтавських волонтерів

  Благодійну допомогу від видавництва “Ранок” та дитячий одяг, зібраний волонтерами “Полтавського батальйону небайдужих” офіцери групи Cimic Avdeevka доставили в Донецький регіон.

Музичні добірки (пісенники з нотами та аудіодисками) та набори для розвитку привезли в дитячі садки, які розташовані в місті Красногорівці, селах Новобахмутівці та Верхньоторецькому.

За матеріалами сайту «Новини Полтавщини»

На півночі Донеччини стартувала чотириденна спецоперація з безпеки дорожнього руху

Превентивні заходи направлені на зниження аварійності на дорогах, збереження життя людей та припинення порушень правил дорожнього руху.

Відпрацювання Слов’янської і Краматорської оперативних зон буде здійснюватися силами місцевих правоохоронців та їх колег з інших підрозділів регіону.

Під час несення служби поліцейські будуть виявляти аварійно-небезпечні порушення правил дорожнього руху, проводити профілактичну роботу з порушниками та припиняти правопорушення, які пов’язані з використанням транспортних засобів.

За матеріалами сайту Національної поліції в Донецькій області

Працівник ДП «Артемсіль» – Заслужений гірник України

Указом Президента Петра Порошенка машиністу гірничих виїмкових машин УГР рудника №7 ДП «Артемсіль» Леоніду Олександровичу Котенко було присвоєно почесне звання «Заслужений гірник України».

Ця висока державна нагорода є визнанням за значний особистий внесок Л.А. Котенко у розбудову держави, соціально-економічний розвиток України, вагомі трудові досягнення. З отриманням почесного звання Леоніда Олександровича привітали перші керівники підприємства.

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

Триатлон «Iron Way»

У Харкові пройшли змагання з триатлону «Iron Way».

У змаганнях взяли участь понад 240 спортсменів – чоловіки і жінки у різних вікових категоріях. Учасникам необхідно було пропливати 1,93 км, проїхати на велосипеді 90,1 км і пробігти 21,097 км.

В цих змаганнях прийняв участь i спортсмен-аматор міста Бахмут Юрiй Кожуховський, який  увійшов в першу п’ятірку своєї  вікової групи з результатом 5 годин 21 хвилин, зайнявши V місце.

 На його рахунку це вже третя «напiвзалiзна» дистанція. Тренуючись самостійно і беручи участь в триатлонних стартах та марафонських забігах, Юрiй з кожним роком набирається досвіду і своїм прикладом надихає до здорового образу життя.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Відкритий обласний турнір “Кубок династій”

В ігрових залах ФСК “Локомотив” м. Лиман відбулося свято волейболу – відкритий обласний турнір “КУБОК ДИНАСТІЙ” серед 4 категорій: чоловіки, жінки, юнаки та дівчата 2002 р.н.

В Лиман з’їхались 17 команд  (136 чоловік) з міст Дніпро, Бахмут, Покровськ, Сіверськ, Лиман, Родинське поборотися за “Кубки Династій” в окремих категоріях, а Лиман і Покровськ виставили по 4 команди, які за сумою розіграли великий Кубок.

На святковому відкритті змагань Президент Федерації волейболу Донецької області Мормитко Геннадій та куратор волейболу Департаменту сім’ї, молоді та спорту Васильченко В’ячеслав привітали волейбольні Династії, які прийняли участь в турнірі. Також вони вручили залікові книжки та посвідчення про присвоєння юнацьких розрядів вихованцям Дитячого волейбольного клубу “Локомотив”.

За матеріалами сайту Лиманської міської ради

Лиманщина вшанувала пам’ять героїв України

У Центральній міській бібліотеці пройшла хвилина скорботи, як данина пам’яті земляку Бражнику Володимиру Анатолійовичу. Присутні – читачі бібліотеки, близько 10 чоловік. Читачам надали коротку інформаційну довідку про героя Лиманщини. Володимир, коли почалися бойові дії на Донбасі долучився до розвідувальної роти особливого призначення «Крим». Разом з Тимуром Юлдашевим виходив з так званого Іловайського котла. Загинув 29 серпня 2014 року. Був похований, як невпізнаний герой, на Краснопільському цвинтарі міста Дніпра. Упізнаний за тестом ДНК, та 26 травня 2015 року похований на батьківщині на території Лиманської ОТГ у с. Торське. В фойє бібліотеки до уваги наших читачів оформлена інформаційна полиця «Вічна пам’ять загиблим героям Лиманщини», присвячена цій скорботній даті.

За матеріалами сайту Лиманської міської ради

Команда маріупольського стронгмена здолала суперників з Європи

У Луцьку відбулася зустріч зі стронгмену «Україна – Європа». Спортсмени змагалися в шести вправах, щоб з’ясувати хто з них сильніший і витриваліший. Збірна України здобула впевнену перемогу з рахунком – 4:2.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі презентують книгу-альбом про «родзинки» міста

Архітектурні та історичні «родзинки» Маріуполя увійшли в книгу-альбом з публіцистичними та літературними нарисами. Книга тільки отримана з друкарні Маріупольським краєзнавчим музеєм.

Видання «Міські історії. Маріуполь в описах, публіцистичних і літературних нарисах» стало спробою об’єднати найцікавіші “родзинки “історії міста.

Збірник нарисів і спогадів присвячений 240-річчю Маріуполя і видано обмеженим накладом в 200 примірників.

За матеріалами сайту mrpl.city

Маріупольським школярам і першокласникам безкоштовно вручили 1127 шкільних наборів – рюкзаки та канцелярію

У Маріуполі 1127 дітей металургів, в тому числі першокласників, напередодні навчального року безкоштовно отримали шкільні набори – рюкзаки та всю необхідну канцелярію. Вручення шкільних наборів перетворилося на справжнє свято дитинства.

Першими подарунки отримували діти працівників комбінату імені Ілліча – їм роздали 634 портфеля.

Торжество проходило в одному з кінотеатрів міста. Тут хлопцям і дівчатам вручали портфелі, а потім разом з батьками запросили на перегляд мультфільму «Зверополіс».

В цілому шкільні набори від Групи Метінвест в цьому навчальному році отримають понад 13 тисяч дітей і підлітків.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Маріуполі після реконструкції відкрився соціальний будинок для ВПЛ і технічний ліцей

У Маріуполі сьогодні пройшло урочисте відкриття соціального будинку для «Нових маріупольців», який включає 39 квартир для 120 переселенців.

Споруда житла фінансувалася за місцеві кошти і кошти держбюджету.

Також, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш відкрив в Маріуполі оновлений фізико-математичний технічний ліцей.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Подарунки від поліцейських дітям до 1 вересня

Напередодні Дня знань поліцейські роти патрульної служби поліції особливого призначення «Суми» відвідали багатодітну сім’ю Гоголенко з міста Українськ.

Народившись в багатодітній сім’ї, мати Юлія з дитинства знала, що повноцінна щаслива родина створюється завдяки любові та доброті. Саме тому в сім’ї Гоголенків народилось і виховується 8 дітей (6 синів та 2 доньки), 5 з яких вже досягли шкільного віку і навчаються в ЗОШ №12.

Батьки Артем та Юлія прищеплюють дітям найкращі людські якості, а також направляють всі свої зусилля на створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних та моральних цінностей.

Дізнавшись про родину, поліцейські не змогли оминути її своєю увагою та піклуванням. Заступник командира, полковник поліції Микола Графов, який також виріс у багатодітній сім’ї і виховує 5 дітей, виступив з пропозицією придбати дітлахам подарунки до 1 вересня, і ця ініціатива була підтримана.

Вони привезли та подарували дітям солодощі та наплічники, укомплектовані шкільним приладдям.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Команда Мар’їнського району взяла участь у військово-патріотичному вишколі «Джура-Прикордонник»

На Львівщині, на базі Кінологічного навчального центру Державної прикордонної служби України, завершився Всеукраїнський дитячо-юнацький військово-патріотичний вишкіл Мінмолодьспорту «Джура-Прикордонник».

У ньому взяли участь більше 450 осіб з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами.

Від Мар’їнського району приймали участь  учні Курахівської гімназії «Престиж».

Протягом шести днів  були проведені дуже цікаві заняття та лекції. Діти дізналися про створення організації «Сокіл» («Джура»).

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *