Заключний триденний семінар для представників структурних підрозділів Донецької та Луганської облдержадміністрацій

Минулого тижня завершився цикл семінарів та нарад з питань стратегічного планування місцевого розвитку, який організовано Програмою розвитку ООН в Україні за ініціативи департаменту економіки облдержадміністрації.

28-31 серпня у м. Святогірськ пройшов заключний триденний семінар для представників структурних підрозділів Донецької та Луганської облдержадміністрацій, присвячений шляхам реформування та розвитку територій через впровадження інструментарію якісного планування та комунікацій.

Під час семінару обговорювалися основні аспекти розробки регіональних стратегій та програм з урахуванням принципу управління, орієнтованого на результат, а також наближення цих результатів до населення регіону. Крім того, порушувалися питання узгодження стратегічного та бюджетного планування на підставі програмно-цільового методу бюджетування, налагодження ефективної комунікації з громадськістю. 

Зазначимо, що семінари з питань стратегічного планування спрямовані на підвищення компетецій працівників облдержадміністрації, райдержадміністрацій, виконкомів міських рад та новостворених об’єднаних територіальних громад у питаннях розробки, реалізації, оцінки стратегій регіонального та місцевого розвитку. Ініціатива проведення семінарів пов’язана з необхідністю підготовки фахівців, які будуть залучені до розробка чергової стратегії розвитку Донецької області, що діятиме з 2021 року. Відповідна робота розпочнеться вже наступного року.

Департамент економіки облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *