Німеччина має намір фінансувати проекти, спрямовані на розвиток можливостей громад – передусім у гуманітарній та суспільно-політичній сферах

Про це під час зустрічі з головою Донецької ОДА Олександром Куцем заявив Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку (офіс у м.Дніпро) Вольфганг Мьоссінгер. Крім того, за словами Генерального консула, зацікавлена Німеччина і у підтримці проектів з енергозбереження у містах та селищах Донецької області – на кшталт тих, що вже реалізуються у Мирнограді та Добропіллі.

Продовжиться і практика освітніх турів для представників малого бізнесу-переможців грантових міжнародних програм та програми ДонОДА «Український донецький куркуль». Одна з таких поїздок, яка була організована для представників швейного кластеру, дала можливість налагодити співпрацю між українськими та німецькими малими підприємствами.

Очільник області звернувся до пана Мьоссінгера з пропозицією впровадити проекти, спрямовані на розвиток компетенцій, зокрема, вивчення німецької мови. «Співпраця з Гете-Інститутом була б дуже корисна для вищих навчальних закладів Слов’янська, Краматорська та інших міст області – досвід Маріуполя це наочно демонструє», – зазначає Олександр Куць.

Крім того,  ході зустрічі обговорили можливість продовження спільної роботи з відновлення зруйнованих війною корпусів обласної психіатричної лікарні у Слов’янську, а також у питаннях водозабезпечення області.

Голова ДонОДА подякував Вольфгангу Мьоссінгеру та усій Німеччині за послідовну підтримку європейських прагнень України.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *