У Краматорську працюватиме центр «Простір підтримки» «Благодійного фонду «Карітас Краматорськ»

Сьогодні у Краматорську за адресою  вул. Південна 9 відбулось урочисте відкриття центру «Простір підтримки» «Благодійного фонду «Карітас Краматорськ», діяльність якого здійснюється в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Карітас Німеччини та Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

У заході взяв участь Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер, Директор фонду отець Василь Іванюк, Генеральний секретар «Карітас України» Дзеніслава Чайківська, бенефіціар проекту Завальна Світлана, а також директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації  Наталя Чукова.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор благодійного фонду отець Василь Іванюк. Він зазначив, що відкриття центру дозволить збільшити можливості фонду та дасть змогу охопити послугами допомоги ще більше осіб.  

«Колектив, який я  очолюю у Краматорську – це люди з великим серцем. Безперечно, відкриття сьогодні нашого центру – це аванс за те, що ми повинні зробити в майбутньому через наші відкриті серця. Я дякую всім, хто приєднався своєю працею до створення центру. Це свято сьогодні – ні що інше, як невеличка перемога сил добра над хворобами, проблемами та бідністю. Саме для цього ми працюємо віддаючи себе повністю на служіння людям», – наголосив отець Василь Іванюк.

Після урочистого перерізання стрічки та освячення приміщення гості мали можливість оглянути приміщення центру. Присутнім також продемонстрували фільм про роботу Благодійного фонду «Карітас Краматорськ».

Новий центр «Простір підтримки» має три основні напрямки роботи – кризовий, розвитку та активізації громади, а також ресурсний центр.

В Кризовому центрі здійснюється кризове й соціальне консультування,
виявлення потреб і переправлення до конкретних пропозицій допомоги. Бенефеціари можуть отримати як короткострокові види допомоги: кризове консультування в гострих кризових ситуаціях чи короткострокову психологічну стабілізацію, так й соціальний або психологічний супровід в умовах комплексних криз, що передбачає аналіз проблеми і розробку плану дій, довгостроковий супровід фахівцем.                                                                                                                                                                      

Центр розвитку та активізації громади сприяє посиленню участі й самостійності з боку місцевих учасників (індивідів і груп) за рахунок діяльності в соціальному просторі для активізації громади.

Ресурсний центр спрямований на роботу з адвокації або представництва інтересів. Даний сектор має на увазі розбудови потенціалу для місцевих зацікавлений сторін, які докладають зусиль для забезпечення громадського добробуту на місцях,а також діяльність з адвокації та пропагування для поліпшення положення цільової групи (включаючи діяльність для побудови мережі відповідних зацікавлених осіб).

Серед головних завдань проекту можна визначити:

  • Підвищення рівня фізичного здоров’я й соціального добробуту уразливих ВПО, мешканців приймаючих громад та інших постраждалих від конфлікту осіб.
  • Підвищення стійкості осіб і громад, постраждалих внаслідок конфлікту, через надання підтримки в самоорганізації та задіяності.
  • Покращення діапазону соціальних послуг для ВПО та осіб, постраждалих від конфлікту, через розвиток координаційних мереж за участі місцевих зацікавлених сторін.
  • Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *