Колишній фіскал «морозиться» від візиту в Антикорупційну …

Колишній фіскал «морозиться» від візиту в Антикорупційну прокуратуру

Колишній начальник Головного Управління ДФС Мирослав Продан є фігурантом кримінальної справи, яку розслідує Генеральна Прокуратура України. За словами очільника відомства, є дуже серйозні претензії до роботи Продана, оскільки його підлеглі постійно порушують закон. Але останній ігнорує виклики на допити у САП.

Влітку цього року діяльність Державної Фіскальної Служби у своєму тіньовому секторі почала тріщати по швах. На посадовців ДФС відкрито безліч кримінальних справ за статтями 255 (створення злочинної організації), 212 (співучасть в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах), 364 (зловживання владою) тощо. Корупція і контрабанда на митницях стала для простих людей звичайною справою. Нажаль, у головах більшості громадян подібне ставлення: що це за посадовець, який не бере хабаря і з яким не можна «вирішити» проблеми. Як тільки громадськість, разом із залишками чесних правоохоронців, почали притискати фіскалів, почались і кадрові перестановки та зміни в середині Служби. Так, наприклад, Мирослав Продан з Вінницької митниці був переведений у Київ на посаду виконуючого обов’язки заступника керівника ДФС. Продан був призначений на це місце головою Уряду Гройсманом, але як тільки «запахло смаженим», прем’єр-міністр прибрав свого вінницького та призначив керувати ДФС одеського податківця, щодо якого також ведеться розслідування, Олександра Власова. Він був відсторонений від посади на одеській митниці через кримінальну справу про крадіжки контейнерів та незаконний пропуск вантажів. Тапер Власову підпорядковуються люди, які ведуть проти нього розслідування, а Продан просто не з’являється на допит в Антикорупційну прокуратуру та планує взяти участь у конкурсі на посаду керівника ДФС.

У справи ДФС майже ніхто не втручається, вони не мають стосунку до буденного життя людей. Проте країна щороку із бюджетних коштів втрачає мільйони. Лише цього року Україна має виплатити 296 мільярдів гривень по зовнішнім боргам. Та виплачувати ці борги будуть громадяни України, сплачуючи за комунальні та інші послуги за космічно підвищеними тарифами і доведений цим до зубожіння в той час, коли продажні чиновники провертають під носом в українців корупційні схеми і кришують контрабандні потоки, заробляючи мільйони доларів і грабуючи на ці ж кошти державу. Антикорупційний суд, створення якого прийняли можновладці завдяки тиску громадськості, тепер має вирішити долю нашої держави. Лише очистивши владу від крадіїв разом з їх ставлениками олігархами, ми зможемо перемогти корупцію та повернути Україні добробут.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *