Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 13 вересня 2018 року

У Красногорівці відновлюють постраждалу від обстрілу школу

У Красногорівці капітально ремонтують місцеву школу, яка постраждала під час обстрілу 28 травня 2017 року.

Будівельники демонтували зруйновані стіни та виклали їх наново; на двох поверхах провели внутрішні роботи, встановили протипожежну сигналізацію, системи опалення, водопостачання, водовідведення, вентиляції. Наразі готують бетонні конструкції, щоб перекрити другий поверх одного з корпусів та зробити надбудову, де будуть розташовані три класи і актова зала, якої у цій школі ніколи не було. Крім того, у відремонтованій школі функціонуватиме сучасний харчоблок та майстерні для занять працею.

За матеріалами офіційної сторінки голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця в соціальній мережі Facebook

У Бахмутському МЦЗ відбувся черговий тренінг з бізнес-планування

В рамках роботи Центру відбувся черговий тренінг з бізнес-планування.

Послуги Центру  розраховані на три категорії клієнтів, які були присутні на тренінгу: шукачів роботи, які мають наміри щодо відкриття власної справи; безробітних, які бажають скористатися одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та підприємців – початківців міста Бахмут та Бахмутського району.

Фахівці Бахмутського МЦЗ надали інформацію щодо умов  участі суб’єктів малого підприємництва в програмі підтримки малого та середнього підприємництва  Донецької облдержадміністрації «Український донецький куркуль»,  де є можливість отримати  безповоротну фінансову підтримку на реалізацію своїх бізнес-ідей.

Учасники тренінгу ознайомилися  з умовами надання діючих міжнародних грошових грантів для започаткування власної справи або її відновлення, в яких  можуть брати участь як місцеві жителі та переселенці, які лишилися роботи, так чинні підприємці. Окремо були висвітлені додаткові джерела отримання корисної для підприємців інформації – додаток «Центр розвитку підприємництва», онлайн – ресурс «Прометеус», відеоуроки з бізнес-планування.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Юні футболісти з Вугледара стали другими на турнірі з міні-футболу «Кубок Бар – 2018»

Команда юних футболістів 2008 р.н. під керівництвом тренера Р. Нестеренко взяли участь в регіональному дитячо-юнацькому турнірі з міні-футболу «Кубок Бара-2018», який проходив у Вінницькій області, м Бар.

У турнірі взяли участь шість дитячих футбольних команд, а саме: РДЮСШ «Колос» (м. Бар); ДЮСШ, Хмільник; ДЮСШ «Спортлідер +» (м. Хмельницький); ФК «Нововведення» (м. Вінниця); ФК «ІнБев» (м. Житомир) та ДЮСШ Вугледар (Донецька область).

За підсумками зіграних ігор команда ДЮСШ Вугледар програла лише одній команді з Хмельницького і зайняла почесне друге місце в турнірі.

За матеріалами сайту kumar.dn.ua

333 роки. Як селище Райгородок свій день народження відсвяткував

У вересні  селище  Райгородок традиційно святкує гучно свій день народження. В цьому році це 333 роки. На  заходах в Райгородку завжди людно  і  панує щира гостинність і доброзичливість.

Кращі мешканці селища  отримали подарунки і відзнаки від виконкому Райгородоцької  селищної  ради.

Привітали  мешканців  громади голова Слов’янської райдержадміністрації Євген  Данилюк і голова Слов’янської районної ради  Костянтин  Черніков  Всі присутні отримали задоволення від концертної  програми підготовленої творчими колективами Райгородоцького БПД, виставки декоративно-прикладної творчості майстринь селища, фотозони, майстер-класів  та  бібліофотостудії «Ми любимо читати».

Приємним сюрпризом для всіх присутніх став розіграш лотереї та виступ ВІА. 

   За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Бахмуті музикантам вручили гітару з … солі

Гурт AVIATOR привітав із Днем міста мешканців Бахмута концертом на стадіоні місцевого спортивного комплексу “Металург”. На знак подяки за виступ, міський голова Олексій Рева вручив фронтмену Дмитру Тодорюку і Андрію Сторожу ексклюзивну гітару “Fender”, ювелірно створену спеціально для хлопців з пласта Бахмутськой солі.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Маріуполі міський центр зайнятості проводить бізнес-семінари

На базі Консалтингового центру Маріупольського міського центру зайнятості пройшов бізнес-семінар з питань започаткування власної справи та легальної зайнятості. Гостем семінару стала успішна власниця бізнесу у харчовій сфері Наталія Логозинська. До участі у заході долучилися більше 20 потенційних підприємців.

Представник центру зайнятості надала присутнім інформацію про актуальні грантові програми, зокрема «Український донецький куркуль», та умови участі у них.

Підприємець Наталія Логозинська розповіла про свій шлях – від створення бізнес-ідеї до її  реалізації, а також про труднощі, з якими їй довелося зіткнутися.

Учасників семінару надихнула історія Наталії, вони з зацікавленням ставили їй питання.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Новий проект Маріупольського міського центру зайнятості «Калейдоскоп професій»

  Профконсультанти Маріупольського міського центру зайнятості відвідали учнів загальноосвітньої школи №37. Школярам 7-го та 8-го класів розповіли про яскравий та різноманітний світ професій в рамках нового проекту «Калейдоскоп професій». Метою проекту є тлумачення учням всієї важливості свого професійного вибору та майбутнього.

Фахівці центру продемонстрували дітям «Атлас професій» та надали інформацію про актуальні спеціальності, які затребувані на ринку праці. Також для хлопців та дівчат було проведено профдіагностичне тестування на виявлення провідної сфери діяльності.

За результатами тестування у більшості учнів виявилася направленість до знакової системи та творчої діяльності (людина-знакова система, людина-художній образ). Особливістю заходу стало відкриття того, що основна професія, яка цікавить хлопчиків – «Повар», а у дівчаток – «Лікар», «Архітектор», що відповідає типу професій «Художній образ» та «Знакова система».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Підписано меморандум між Маріуполем і ЮНІСЕФ

Міська рада Маріуполя та Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підписали Меморандум про взаємодію в рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей і молоді». Документ був підписаний сьогодні з метою втілення проектів для розвитку підростаючого покоління.

Маріуполь увійшов до двадцятки перших муніципалітетів країни, що лідирують за впровадження ініціатив і отримують технічну підтримку ЮНІСЕФ. В цілому про бажання приєднатися до програми організації заявили 160 громад і міст.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Маріуполі зібрали картини за останні 50 років

У Маріуполі відкрилася виставка, де експонуються понад 100 творів 30 маріупольських художників сучасного мистецтва.

В шести залах глядач зможе побачити різноманітні роботи, тут представлено живопис, графіку, Медальєрне і декоративно-прикладне мистецтво.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Покровську ремонтують автовокзал

Нещодавно в Покровську почалися роботи по реконструкції автовокзалу. На реконструкцію будівлі та прилеглої території витратять близько 4 мільйонів гривень.

На даний момент на платформах вже викладають ФЕМ-плитку і ремонтують покрівлю автовокзалу.

За проектом в залі очікування будуть облаштовані кімната відпочинку для водіїв, кімната матері і дитини, медпункт, зона зберігання багажу. Також подбають і про людей з інвалідністю – для них будуть обладнані спеціальні вікна в касі, а також туалети.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua  

Профілактичні бесіди щодо протипожежної безпеки

Співробітники тринадцятого державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області регулярно проводять рейди, метою яких є попередження пожеж та загибелі людей на них.

Так, рятувальники провели профілактичну роботу серед населення приватного сектора м. Селидове, головною метою якої було ознайомлення громадян з правилами пожежної безпеки під час перебування та відпочинку на природі, на відкритих територіях житлового сектора.

Під час спілкування особливо було наголошено на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, ланів тощо, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж в екосистемі держави та трагічних наслідків. Під час роботи рятувальники надавали листівки-пам’ятки попереджувального та інформаційного характеру з основними правилами пожежної безпеки.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

В молодіжному центрі “Вікторія” м. Мар’їнка відбувся круглий стіл з представниками ПРООН

У молодіжному центрі «Вікторія» м. Мар’їнка відбулося засідання круглого столу «Консультаційне Бюро для громадян: особливості надання послуг та формування громадянського суспільства в зоні підвищеної відповідальності», організований за ініціативи Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН).

Участь у заході взяли заступник голови Мар’їнської райдержадміністрації Володимир Шехірєв, представник ВЦА м. Мар’їнка та с. Побєда Ірина Шавкун, представники ПРООН та громадських організацій, керівники Консультаційних Бюро для громадян Донецької області.

В ході засідання були обговорені результати роботи та історії успішних практик роботи команд консультаційних бюро для громадян, які надають юридичні, психологічні, адміністративні послуги на територіях громад, наближених до лінії розмежування.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

В Авдіївці змагалися школярі та військові

В рамках проведення олімпійського тижня на спортивному майданчику Авдіївської ЗОШ №2 була проведена товариська зустріч з футболу між представниками ЗСУ і збірної шкіл №2 та №7.

Матч пройшов у дружній атмосфері і безкомпромісній боротьбі, глядачі побачили багато красивих голів. Перемогу здобули представники Збройних сил України.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *