Представники з усіх куточків Донецької області та України зібралися на ІІІ екологічному Форумі в Краматорську

14 вересня в Краматорську в Саду Бернацького відбувся ІІІ екологічний Форум «Екологія промислового регіону». Його організатором та ініціатором стала Донецька облдержадміністрація. Участь у заході взяли перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський, директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус, Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, чиновники, голови міст та районів та представники екологічних організацій.

Учасники Форуму мали можливість оглянути екологічні виставки техніки, новітніх технологій, екологічних послуг. Зокрема, можна було побачити, як працюють екологічні лабораторії департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

На заході були створені окремі секції за тематичними напрямками – «Атмосферне повітря та моніторинг», «Поводження з відходами», «Водні ресурси», «Природно-заповідний фонд, екологічне виховання та екотуризм». Кожне місто та район демонстрували свої досягнення в заходах щодо збереження водних, земельних, природних ресурсів та атмосферного повітря.

У конференц-залі Авангард-Холлу відбулось пленарне засідання науково-практичної конференції, де продемонстрували відеоролик «Довкілля Донбасу».

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Євген Вілінський зазначив важливість та актуальність екологічної тематики в Донецькій області.

«Говорити про екологію необхідно, перш за все, виходячи з того, що ми відповідаємо за якість життя наших громадян, їх здоров’я та комфорт. Хочу, щоб сьогодні говорили про ситуацію в Маріуполі, про ліквідацію відходів, про те, що робиться з викидами, про їх лімітованість, про дослідження атмосферних та водних ресурсів області. Зараз на плечі Донецької області лягає велике навантаження, бо на її території відбувається збройних конфлікт, є певні екологічні проблеми та певний перелік важливих питань. Сьогодні ми маємо обговорити їх, аби потім негайно вжити заходів для поліпшення життя наших громадян», – зазначив Євген Вілінський.

Після пленарного засідання перший заступник голови Донецької облдержадміністрації та високопосадовці поспілкувалися з пресою. Вони зауважили на тому, що наразі екологічна сфера – це галузь в нашій області, яка вимагає постійного удосконалення. Донецька область доопрацьовує свою Стратегію регіонального розвитку, яка визначить хід подальших дій. Збройний конфлікт на території області вимушує приділяти все більше уваги екологічній ситуації. Плюс процес децентралізації влади надає більше повноважень місцевим громадам, які повинні ефективно використовувати їх для поліпшення екологічного стану області.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *