У Стрию будуватимуть новий храм

У неділю, 16 вересня 2018 року, Єпископ-помічник Стрийської єпархії Богдан (Манишин) звершив Чин освячення наріжного каменя під будівництво храму Положення пояса Пресвятої Богородиці. Новий храм буде зведений у мікрорайоні Дуброва, що на околиці Стрия.

«Кожен початок початків ми маємо знаменувати молитвою. І така блага справа, як початок будівництва нового храму, має розпочинатися єднанням багатьох сердець. Сьогодні ми зібралися тут, щоб сказати Богові «так». Так, Господи, ми хочемо Тебе тут, у цьому місці. Ми хочемо знати, що Ти хочеш від нас, хочемо пізнавати Твою волю, ми хочемо пізнавати себе як українці, як ті, котрі вміють любити Бога і Батьківщину», – наголосив владика Богдан у своєму зверненні до присутніх.

На місці будівництва церкви встановили хрест, а гранітну таблицю після завершення будівництва – з надписом хто і коли її освятив, помістять до нової церкви. Парафіяни надіються на пожертви благодійників, а також проводитимуть збірки на інших парафіях Стрия і Стрийщини.

За словами адміністратора парафії о. Маркіяна Колібека, поки важко спрогнозувати, скільки часу займе будівництво. Поки що готують паспорт будівлі, документацію й архітектурний план і, як зазначив священик, «із Божою допомогою цей храм постане».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryi.ugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *