Марина Порошенко відзначила Міжнародний день миру в Слов’янську разом із дітьми Донеччини

21 вересня, у Міжнародний день миру, дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Донецьку область із робочим візитом. На честь цієї особливої дати Перша леді України разом  із дітьми українських захисників Марією Півень, Софією Бибкою та Ольгою Сбітнєвою у звільненому українському Слов’янську  випустили в небо білих голубів як символ миру в Україні та в усьому світі. Долучився до акції і голова Донецької ОДА Олександр Куць.

За словами Марини Порошенко, в останні п’ять  років для України цей день став надзвичайно актуальним, адже наш народ страждає від російської агресії та зла. І особливо це відчувають жителі Донецької та Луганської областей.

Із квітня по липень 2014 року Слов’янськ був найгарячішою точкою на карті України. І мир у цьому місті був здобутий дуже дорогою ціною: за його звільнення загинули 63 українських воїна.

Дружина Президента України та діти зі Слов’янська вписали імена цих воїнів на білих паперових журавлях як пам’ять про всіх, хто віддав своє життя, захищаючи українську землю. А голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Куць та міський голова Слов’янська Вадим Лях разом із дітьми пов’язали на кульки символічні серця на честь тих, хто сьогодні боронить Донеччину.

У рамках флешмобу «У ритмі серця» почесні гості та діти випустили синьо-жовті кульки з паперовими журавликами та серцями як символ єдності нашої держави, бо Україна – єдина країна.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *