140 тисяч гривень за надбану на війні інвалідність Посадовець …

140 тисяч гривень за надбану на війні інвалідність

Посадовець військово-медичної служби, яка встановлює та видає документи про стан здоров’я військовослужбовців, вимагав у ветерана Війни за Незалежність хабар. Аби отримати документи про надбану інвалідність на відповідну категорію, службовець просив 140 000 гривень.

До всього іншого, хабар мав би бути призначений не за видання ліпових документів, а за не перешкоджання в отриманні групи інвалідності, яка була набута під час служби у зоні бойових дій. «Службовець вимагав з місцевого мешканця – учасника операції Об’єднаних сил ‒ неправомірну вигоду у розмірі ста сорока тисяч гривень. У таку суму зловмисник оцінив сприяння у проходженні лікарської комісії та не створення перешкод для отримання групи інвалідності, на яку мав законне право”, – йдеться у повідомленні СБУ, пишуть ЗМІ. Хабарника затримали під час передачі більше 50 тисяч гривень прямо на його робочому місці. Тепер, згідно ч.3 ст. 368 про Одержання хабаря, йому загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади терміном на 3 роки.

В умовах війни такі прояви корупції є чи не найгіршими. У той час, коли народ України продовжує збирати посилки на фронт, майже весь світ виступає на боці України, а військові дістають в окопах поранення і смерть, військова корупція продовжує квітнути в усіх проявах, починаючи від хабаря за відстрочку військового призову, до розкрадання державних коштів, призначених на військову сферу. Україна потребує сильної оборони, аби вибороти свою Незалежність. Та для цього потрібно, в першу чергу, очистити владу від зрадників і корупціонерів в обличчі головнокомандувача та його поплічників, які лише наносять непоправну шкоду обороноздатності держави.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *