У Попасній влада та громадськість обговорили перспективи діяльності …

У Попасній влада та громадськість обговорили перспективи діяльності консультаційних бюро

Сьогодні у Попасній відбулось засідання «круглого столу» за темою «Консультаційні бюро для громадян: особливості надання послуг та формування громадянського суспільства в зоні підвищеної відповідальності Луганської області».

У заході взяли участь співробітники структурних підрозділів облдержадміністрації, радник з питань управління ПРООН Ірина Жученко, громадські активісті, задіяні у реалізації проекту з Кремінського, Новопсковського та Попасняського районів, фахівці Програми відновлення та розбудови миру ПРООН, представники органів місцевого самоврядування, голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун.

Присутні обговорили результати роботи та історії успіху команд консультаційних бюро для громадян (САВs) на території вдовж лінії розмежування та ОТГ, особливості надання безоплатної правової допомоги малозахищеним верствам населення, які проживають у сільських районах та поблизу зони бойових дій.

Також порушувалися питання щодо вирішення проблем громадської безпеки і соціальної згуртованості, специфіки роботи в зоні підвищеної відповідальності, сприяння влади та особливості створення нових громадських організацій на лінії розмежування.

Заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев зазначив, що організаційна та інформаційна допомога громадським організаціям у реалізації їх проектів надається у рамках Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017 – 2020 роки.

Підбиваючи підсумки, Ірина Жученко зауважила на необхідності продовження подальшої співпраці між владою та громадськістю після завершення проектів, ініційованих міжнародними донорами, зокрема ПРООН.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *