Ігор Стокоз зустрівся з новим регіональним менеджером NRC

2 жовтня відбулась зустріч заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза з менеджером Представництва Норвезької ради в справах біженців в Україні (NRC) Гораном Зубером.

Приводом для зустрічі стало призначення на посаду нового регіонального менеджера NRC, який приступив до своїх обов’язків 1 липня 2018 року. Метою стало обговорення подальшої кооперації та взаємодії між NRC і Донецькою облдержадміністрацією.

Під час заходу оглянули проекти, які реалізуються NRC на території Донецької області. Заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зазначив, що Норвезька рада у справах біженців у Донецькій області реалізує безліч корисних проектів для регіону.

«Наразі у Донецькій області розпочаті програми, спрямовані на відновлення сільського господарства, підтримку переселенців, наданню бізнес-грантів, покращенню продовольчої безпеки у східній Україні. Хочу висловити слова щирої подяки за плодотворну співпрацю та партнерство, за те, що надаєте надійну підтримку в розвитку багатьох галузей Донецького регіону», – підкреслив Ігор Стокоз.

Наразі NRC за підтримки Офісу Американської агенції з міжнародного розвитку USAID з надання продовольства заради миру розпочинає програму “Покращення продовольчої безпеки у східній Україні” у всіх районах Луганської області та у північних районах Донецької області, а саме: Бахмутському, Костянтинівському, Добропільському, Слов’янському, Дружківському та Ясинуватському районах.

На основі вимог донору, виходячи з обсягів поданих під час реєстрації документів та відповідно до критеріїв уразливості, NRC відбере 6000 найуразливіших осіб, що проживають в умовах продовольчої нестабільності серед тих, хто буде зареєстрований. Відібрані особи отримуватимуть грошову допомогу на продукти харчування у зимовий період у сумі 700 грн на місяць протягом п’яти місяців.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *