У Дніпровській міській раді відкрилася виставка малюнків, присвячених проблемам екології

26 вересня у мерії Дніпра відкрилася виставка малюнків – учасників всеукраїнського конкурсу «Відповідальність за створіння». На ній представлено 40 найкращих робіт. Ідея започаткувати Всеукраїнський конкурс з’явилася у Бюро Української Греко-Католицької Церкви з питань екології у 2011 році.

«У якусь мить ми зрозуміли – слід стимулювати людей до усвідомлення того, що всі ми несемо відповідальність за свої вчинки. Тоді ми оголосили про конкурс. Далі найкращі роботи об’єднали у виставку. Головна її мета – не просто показати майстерність художників, а донести широкому загалові, що кожна людина відповідальна за світ, у якому живе, що споживацький спосіб життя призведе до катастрофи. Тому кожен має не тільки замислитися над цим, а й робити світ більш екологічним», – розповів керівник Екобюро Української Греко-Католицької Церкви на сході України отець Михайло.

Цю виставку презентували у Відні (Австрія), потім – у Києві, тепер малюнки знову повернулися до Дніпра. Виставка проходить у міськраді вже вдруге.

«Ми вдячні екологічному Бюро Української Греко-Католицької Церкви за надані малюнки. Ця виставка дає можливість іще раз підняти тему виховання дітей в екологічній обізнаності. Адже саме вони створюватимуть та дотримуватимуться балансу між розвитком цивілізації та збереженням природи. І з малюнків видно, як у наш час діти гостро сприймають екологічні проблеми світу і здатні звернути увагу дорослих на них», – наголосила директор департаменту екологічної політики міськради Дніпра Ірина Козлова.

Подивитися роботи прийшли мешканці міста.

«Враження дуже сильні. Цікаво побачити, як по-дорослому діти бачать світ та проблеми, пов’язані із забрудненням довкілля. Мені дуже сподобався малюнок, на якому зображено боротьбу природи із забруднювачами. Вона роздирає планету навпіл», – поділилася враженнями відвідувачка виставки Світлана Мерзлякіна.

Побачити малюнки, присвячені екологічним проблемам світу, може кожен охочий на першому поверсі Дніпровської міської ради. Триватиме виставка протягом тижня.

www.ecoburougcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *