Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 08 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 08 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 7 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 27 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 11 разів.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Новотошківське, Вільний, Катеринівка, Новозванівка, Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Красногорівка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ствольну артилерію калібру 122 мм ворог застосував, відкриваючи вогонь по опорному пункту наших військ поблизу Водяного. Позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Водяне та Лебединське противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Новотошківського, Луганського та Гнутового вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського, Новозванівки, Водяного та Лебединського крім того окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти. Позиції Об’єднаних сил у районі Вільного були обстріляні також із зенітної установки ЗУ-23-2, а по оборонцях Гнутового вівся снайперський вогонь.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, одного бойовика російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та сім поранено.

Від початку поточної доби противник з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 6 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

Авіатори та вартові неба Об’єднаних сил злагоджено відпрацювали завдання під час спільного тренування

В районі проведення операції Об’єднаних сил за наказом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва відбулось тренування пунктів управління силами і засобами авіації та протиповітряної оборони під час виконання ними завдань за призначенням. Задіяні сили та засоби Об’єднаних сил вдосконалювали навички та проводили злагодження чергових бойових обслуг зі змінами підсилення пунктів управління, спостерігачів за повітряним простором та постів візуального спостереження.

Під час тренування особлива увага приділялась підвищенню льотного вишколу екіпажів тактичної авіації. Літаки вели повітряну розвідку, долали систему ППО в умовах активних радіоперешкод, а також наносили умовні авіаційні удари по засобах ППО, аеродрому, пунктам управління та комунікаціях противника.

Під час виконання завдань з прикриття об’єктів інфраструктури та відбиття авіаційного удару по аеродрому базування та базовому табору важлива роль була відведена і тренуванню розрахунків та обслуг підрозділів зенітних ракетних військ і ППО Сухопутних військ, які здійснювали пошук, розпізнавання та захоплення контрольної цілі на супроводження та її умовне знищення.

Особовий склад підрозділів різних родів військ зі складу Об’єднаних сил, який взяв участь у тренуванні, з поставленими завданнями впорався. Мета тренування досягнута.

За матеріалами сайту Міністерства оборони України

На Донеччині страйкуючі шахтарі продовжують блокувати трасу стратегічного значення

У Селидовому на Донеччині гірники шахти «Котляревская» ДП «Селідоввугілля» п’ятий день перекривають трасу стратегічного значення «Дніпро-Донецьк» і пропускають тільки військовий транспорт і автомобілі спецпризначення.

Протест на «Котляревської» почався 1 жовтня, коли гірники практично зупинили видобуток вугілля, при цьому страйк підтримали працівники непромислової групи. Оскільки з боку керівництва і відомства не було жодної реакції на те, що відбувається, 3 жовтня гірники перекрили дорогу «Дніпро-Донецьк», яка веде в напрямку Красногоровки, Карлівки та Пісок.

Гірники постійно ходять по пішохідному переходу і таким чином блокують рух, – повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Волонтери ADRA Ukraine встановлюють системи водопостачання в прифронтових селищах Донеччини

Волонтери благодійної організації ADRA Ukraine закінчили пошук води селі Староігнатовка Волноваського району Донеччини, там вже пробурено свердловину глибиною 42 метри.

Місце буріння визначено фахівцями гідрогеології та розташоване поруч з місцевою амбулаторією, яка буде забезпечуватися водою з цієї свердловини. Також вода буде подаватися в дитячий сад і сільський будинок культури, повідомляє офіційна сторінка організації.

Роботи в прифронтовій Староігнатовці ведуться в рамках проекту «Покращення стану систем децентралізованого водопостачання в Волноваському, Нікольському, Мар’їнському та Мангушський районах Донеччини», який реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та благодійною організацією ADRA Ukraine за фінансової підтримки уряду Німеччини.

В рамках цього проекту роботи з прокладання нових труб вже ведуться в 7 селах Донеччини.

Також ADRA Ukraine планують провести ремонт санвузлів, кухонь і посудомийних зон в селищах чотирьох районів Донеччини.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Жителі Донецької та Луганської областей зможуть отримати послуги ЦНАП будинку

Мобільний Центр надання адміністративних послуг має вигляд невеликого металевого валізи, в якому міститься ноутбук, зчитувач ID-карток, інтернет-модем і спеціалізоване програмне забезпечення.

Як повідомляє прес-служба ЛОДА, комплекти виготовляють і програмують в м Кремінна. 16 таких комплектів буде надано громадам в Луганській і Донецькій областях в найближчі тижні.

“Тепер для того, щоб отримати адміністративні та соціальні послуги зовсім не обов’язково приїжджати в ЦНАП, тому ЦНАП може приїхати до вас”, – зазначив Янтомас ХІМБУД, директор ПРООН в Україні. – Ця технологія дозволяє надавати якісні послуги особам з інвалідністю, літнім людям у віддалених районах, в тому числі близько лінії зіткнення “.

Такий мобільний “ЦНАП в валізі” значно вдосконалить процес надання адміністративних і соціальних послуг представникам маломобільних груп населення: людям похилого, людям з інвалідністю, жінкам з маленькими дітьми, громадянам, які не можуть самостійно відвідати ЦНАП.

За матеріалами сайту «Трибун»

За сприяння першої леді України в Маріуполі з’являться бронзові садові фігури

Нещодавно відкритий оновлений Театральний сквер вже встиг постраждати від варварства окремих жителів. Так, у сквері пошкодили ручний макет храму святої Марії Магдалини, відламали пелюстки з металевих троянд, витоптали квіти і газон, зламали двері і паперотримачі в громадському туалеті. Деякі жителі тиснули каблуками лампочки і били ногами форсунки в пішохідному фонтані. Більшість з перерахованого вище сталося в День міста.

«Ми передбачали прояви вандалізму, але не очікували, що справа зайде так далеко. Суму збитків ще не підраховували, але основна частина витрат, пов’язаних з відновленням, ляже на міський бюджет», – розповів заступник мера Сергій Захаров.

За його словами, після вандалізму полімерний макет ручної роботи відвезли. Замість нього встановлять бронзовий макет храму – вдвічі більший. Його помістять під купол з міцного скла.

Захаров додав, що влада попросить поліцію посилити охорону об’єктів, які встановлені і будуть встановлюватися в місті.

«За сприяння першої леді України Марини Порошенко в Маріуполі з часом з’являться бронзові садові фігури – зараз думаємо, де їх краще встановити. А це, само собою, передбачає посилення охорони, встановлення відеокамер, будемо просити виставляти додаткові наряди поліції », – зазначає Сергій Захаров.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»

У Краматорську триває створення територіального управління Державного бюро розслідувань

ДБР – новий правоохоронний орган, створення якого Україна чекала 20 років. Закон про створення ДБР Верховна Рада затвердила 12 листопада 2015 року

У вересні цього року в Краматорську почалося створення територіального Управління ДБР. Минулий конкурс кандидата на посаду директора територіального управління в Краматорську Артем Матвєєв (колишній слідчий другого слідчого управління прокуратури в Донецькій області), поки не затверджений на цю посаду директором ДБР України через відсутність у нього даних про проходження “поліграфа”.

З 6 вересня цього року Краматорське територіальне управлінні ДБР очолює полковник Володимир Помилуйко (1-й заступник Краматорського територіального управління ДБР в Донецькій і Луганській області).

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Клуб активних жінок Краматорська провів захід “Ранкова кава”

Клуб активних жінок нашого міста провів захід “Ранкова Кава”, куди запросили громадські організації та ініціативні групи нашого міста і області.

Говорили про проблеми, які вдається вирішувати, про людей, яких не хоче помічати суспільство (віл-інфіковані та ті, які опинились у складних життєвих ситуаціях).

Також, говорили про благодійні акції, які проводили в місті для допомоги хворим діткам.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

У Краматорську почалася підготовка до будівництва вітропарку

На сесії міськради Краматорська дали добро на підготовку документів для будівництва автомобільних доріг до майбутнього вітропарку.

Депутати підтримали проект рішення, яким дозволяється землевідведення земельних ділянок для будівництва доріг в районі селища Ясногірка. Заявник ТОВ «Атомвінд-Краматорськ» звернулося з проханням виділити п’ять земельних ділянок загальною площею 6,5 га для «розміщення і експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства».

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Маріуполець отримав срібну медаль у міжнародному турнірі з боксу

У Греції пройшов міжнародний турнір з боксу. У ваговій категорії до 56 кг Україну представляв маріуполець Микита Крапівін.

Спортсмен, який є вихованцем КДЮСШ «Атлетик» (тренер І. Горбачов), провів два переможні поєдинки та вийшов у фінал. Однак у боротьбі за золото, Микита Крапівін поступився за очками боксеру з Бразилії, отримавши срібну медаль.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі пройшла «Школа місцевої демократії»

Що таке громадські слухання? Як працюють місцеві ініціативи? Як представляти інтереси громади? Про це сьогодні маріупольцям розповідають представники проекту USAID «Громадяни в дії» в рамках проекту «Школа місцевої демократії». Захід проходить у вільному просторі «Халабуда».

На семінар прийшли представники громадських організацій, ОСББ, КСН і міської влади.

Заступник міського голови Михайло Івченко зазначив, що демократія це не лише відповідальність влади, а й відповідальність кожного жителя за прийняття тих чи інших рішень.

Керівник Проекту USAID «Громадяни в дії» Максим Лациба підкреслив, що мета заходу – підвищити активність жителів в прийнятті життєво важливих рішень. За його словами, Маріуполь в цьому процесі один з лідерів в Україні.

В ході заходу слухачі зможуть дізнатися про те, як представляти інтереси громади через проведення громадських слухань, як вирішити хвилюючі питання за допомогою місцевої ініціативи і як правильно підготувати всю необхідну документацію.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *