Донеччину з робочим візитом відвідав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

Сьогодні на Донеччину з робочім візитом прибув Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Разом з заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Стокозом він взяв участь у Всеукраїнському семінарі «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», а також відкрив молодіжний центр «Імпульс» у Світлодарську та оглянув молодіжний центр «Перспектива» у Бахмуті.

Як зазначив Міністр молоді та спорту України, іноді у Києві, Львові, Харкові, інших регіонах України частина людей забуває, що на Сході йде війна, а Донецька область – прифронтова і саме тут наші хлопці і дівчата захищають країну від збройної агресії Росії. Тому дуже важливо показувати людям, що цей регіон є цілком безпечним і розвивається, зокрема, тут проводяться чемпіонати України з низки видів спорту.

«Всеукраїнський семінар з молодіжної політики – це обмін практиками, де можна побачити, як розвивається молодіжна політика на Полтавщині, Харківщині, Донеччині, Львівщині та інших областях. Приїхали працівники обласних адміністрацій, волонтери, активісти, громадські діячі, вони в процесі спілкування поділяться досвідом і щось корисне напрацюють. Ми це разом обговоримо, і класні ідеї обов’язково впроваджуватимемо в життя. Один з напрямків – це створення молодіжних центрів, і Донеччина є лідером – не лише за кількістю, але й за наповненням. І я глибоко переконаний у тому, що цей досвід ми маємо впроваджувати і в інших областях.  Нехай регіони переймають один у одного кращі практики», – зазначив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Під час семінару питання Ігорю Жданову та Ігорю Стокозу ставили громадські активісти, представники місцевого самоврядування та структурних підрозділів обласних державних адміністрацій регіонів України.

«Я глибоко переконаний, що у сфері молодіжної політики Донеччини чільне місце повинне займати національно-патріотичне виховання. Саме це ми маємо протиставити  валу російської пропаганди. Рано чи пізно ми повернемося до Донецька, де ми отримаємо «випалену землю». І саме молоді належить відбудовувати нове життя на території, звільненій українськими збройними силами. Також ми маємо створити гідні умови, щоб та молодь, яка через збройну агресію та економічні наслідки покинула Донеччину, повернулась у рідний регіон та відбудовувала країну», – наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *