Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 10 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 10 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 9 жовтня, ситуація в районі проведення операції загострилася, проте залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому 14 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Новолуганське, Травневе, Залізне, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ствольну артилерію калібру 152 мм ворог застосував, відкриваючи вогонь по опорному пункту наших військ поблизу Новотошківського, а калібру 122 мм – у районі населеного пункту Водяне. Позиції Об’єднаних сил в районі Луганського, Гнутового та Лебединського противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Кримського, Новотошківського, Золотого, Новозванівки, Луганського, Новолуганського та Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського та Новозванівки крім того окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти БМП-1. Позиції Об’єднаних сил у районі Золотого були обстріляні також протитанковими керованими ракетами.

В ході бойових дій один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, двоє отримали легкі поранення.

За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та п’ятьох поранено.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Гнутове та Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

У Бахмуті поліція та прокуратура припинили злочинну діяльність працівників облгазу

У Бахмуті співробітники поліції та прокуратури припинили злочинну діяльність посадовців “Управління по газопостачанню та газифікації”, які вимагали з людей гроші за підключення будинків до газу.

З кого скільки взяти, вони вирішували з огляду на матеріальний стан людини – від 10 до 30 тисяч гривень.

Посадовців затримали на гарячому, задокументувавши факт отримання ними хабара за підключення і ненарахування збитків за витік газу.

Зараз тривають слідчі дії та встановлюються інші факти хабарництва означених осіб.

Вирішується питання їхнього затримання в порядку ст.208 КПК України та повідомлення про підозру.

Винні у скоєнні цього злочину мають бути покарані. У той час, коли докладаємо максимум зусиль задля забезпечення прифронтової зони газом, знаходяться негідники, які наживаються на людському горі. Дякую правоохоронцям, які виявили та припинили цю незаконну схему.

За матеріалами офіційної сторінки голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця в соціальній мережі Фейсбук

Донеччину з робочим візитом відвідав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов

Сьогодні на Донеччину з робочим візитом прибув Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Разом з заступником голови Донецької облдержадміністрації Ігорем Стокозом він взяв участь у Всеукраїнському семінарі «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», а також відкрив молодіжний центр «Імпульс» у Світлодарську та оглянув молодіжний центр «Перспектива» у Бахмуті.

Як зазначив Міністр молоді та спорту України, іноді у Києві, Львові, Харкові, інших регіонах України частина людей забуває, що на Сході йде війна, а Донецька область – прифронтова і саме тут наші хлопці і дівчата захищають країну від збройної агресії Росії. Тому дуже важливо показувати людям, що цей регіон є цілком безпечним і розвивається, зокрема, тут проводяться чемпіонати України з низки видів спорту.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

ЗСУ провели зачистку та просунулися на Донбасі

У мережі з’явилося відео зачистки силами ООС села у Волноваському районі, розташованого у «сірій» зоні.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-центр ООС.

До війни населення села складало 80 осіб, проте всі вони вимушені були залишити домівки через те, що до села заходили окупанти, які грабували та залякували людей.

У покинутих будинках населеного пункту ховалися окупанти, обстрілюючи звідти українських захисників.

Щоб припинити це, спецпризначенцями було проведено зачистку, в ході якої вони просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони, виставили секрети та заслони.

За матеріалами сайту «Народна правда»

Донецька фільтрувальна станція призупинить роботу через плановий ремонт, – ВЦА

Донецька фільтрувальна станція з 10 жовтня призупинить роботу через проведення планового ремонту обладнання.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Авдіївської військово-цивільної адміністрації Павло Малихін.

“До уваги жителів Авдіївки. Завтра вдень буде зупинена Донецька фільтрувальна станція. Причина – ремонт обладнання”, – написав він.

За його словами, запуск ДФС планується на четвер, 11 жовтня.

За матеріалами сайту «Цензор.Нет»

Мешканці Добропілля заборгували більше 60 мільйонів гривень за комунальні послуги

Відділ комунального господарства Добропільської міської ради проводить щомісячний моніторинг стану розрахунків населення та бюджетних організацій за отримані житлово-комунальні послуги.

  Результати перевірки опубліковані на офіційному сайті Добропільської міської ради.

  Так, загальний рівень сплати населення Великого Добропілля станом на початок жовтня 2018 року склав 98,5 %, а загальний борг — 61 987 700 гривень.

  За теплопостачання добропільчани заборгували 17 963 900 гривень, за водопостачання та водовідведення – 15 160 800 гривень, за послуги з утримання будинків та вивіз сміття – 28 863 000 гривень.

  Варто відзначити, що бюджетні організації заборгованості за отримані житлово-комунальні послугу не мають.

За матеріалами сайту DDK

Переселенці з інвалідністю зможуть отримати соціальне житло, – Порошенко підписав закон

Згідно з документом, переселенці з інвалідністю, у яких немає житла, мають право постановки на соціальний квартирний облік.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дає право внутрішньо переміщеним особам з інвалідністю та членам їхніх сімей ставати на соціальний квартирний облік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації президента України, повідомляє Цензор.НЕТ.

Документ передбачає, що правом постановки на соціальний квартирний облік користуватимуться внутрішньо переміщені особи з інвалідністю та члени їхніх сімей, які не мають житла для проживання на підконтрольній українській владі території, або житло яких зруйноване чи стало непридатним для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції.

За матеріалами сайту «Цензор.Нет»

Сучасний тролейбус з опцією автономного ходу вийшов на маршрут в Краматорську

Сучасний тролейбус з опцією автономного ходу вийшов на маршрут в Краматорську вранці 10 жовтня. Про це повідомляє прес-служба міськради Краматорська.

В 5:41 ранку від кінцевої зупинки на вул. Танкістів (сел. Красногірка) вперше відправився тролейбус з автономним ходом.

Маршрут муніципального електротранспорту № 7 курсуватиме вулицями Танкістів і Олекси Тихого від сел. Красногірка до ПАТ “ЕМСС”.

“Поки він працює в тестовому режимі – фахівці відстежують зручність графіка руху і пасажиропотік, щоб при необхідності внести необхідні корективи”, – йдеться в повідомленні.

У той же час відділом транспорту, зв’язку та енергетики розглядається можливість направити тролейбусний маршрут № 7 від вул. Олекси Тихого до центральної частини міста.

За матеріалами сайту Остров

Понад 600 приватних будинків відновлено в прифронтовій Авдіївці

Понад 600 приватних будинків, які були пошкоджені в результаті бойових дій, відновлені в прифронтовій Авдіївці, – повідомляє прес-служба ГУ ГСЧС в Донецькій області.

“В цілому роботи завершені по 602 адресами”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відновлювати будинки жителям Авдіївки допомагають рятувальники з усієї України.

Протягом 9 жовтня в Авдіївці бійці ГСЧС проводили ремонтні роботи за 4 адресами по вул. Колосова і пров. Ясинуватський. Всього було встановлено 146 листів шиферу, 20 м погонних дошки і 12 м погонних бруса, демонтовані 227 листів шиферу і 23 м погонних коника.

За матеріалами сайту Остров

Підприємці Донеччини презентують свої бізнес-досягнення на виставці “Cхід-Eкспо” у Львові

Підприємці з Донецької області презентують свої бізнес-досягнення на виставці “Cхід-Eкспо – 2018” у Львові 1-2 листопада. Про це повідомляється в поширеному ПРООН прес-релізі.

Виставка, в якій візьмуть участь близько 100 бізнесменів з Донецької та Луганської областей, буде проходити в рамках XVIII Міжнародного економічного форуму.

Основна мета “Cхід-Eкспо – 2018” – підтримка малого і середнього бізнесу (МСБ) Донецької і Луганської областей, збільшення знань про підприємницьку діяльність і встановлення ділових зв’язків між підприємцями України.

“Центральною подією” Cхід-Eкспо – 2018 “стане виставка-презентація підприємств зі сходу України, які, незважаючи на економічні та політичні труднощі, успішно функціонують і постійно розвиваються. На виставці відвідувачі знайдуть сільськогосподарські товари, соляні і керамічні вироби, IT-технології, 3D-принтери, глиняні печі, одяг, еко-вироби і багато іншого “, – йдеться в повідомленні.

Власники бізнесу, керівники, інвестори, представники міжнародних організацій, влади та лідери громад з усієї країни зберуться у Львові, щоб знайти нових бізнес-партнерів, клієнтів з різних куточків України, Польщі та інших країн ЄС.

Гості виставки зможуть дізнатися про експортні можливості в країни ЄС, удосконалити знання про бізнес-процесах, відвідати панельні дискусії, презентації та тематичні секції, присвячені економічним та інвестиційним перспективам Львівської, Донецької та Луганської областей.

Протягом двох днів учасники заходу будуть вибирати кращий бізнес, представлений на виставці, який отримає спеціальну нагороду.

За матеріалами сайту Остров

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *