Олександр Куць зустрівся з представниками міжнародних організацій

Сьогодні у Краматорську відбулася зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександр Куця з делегацією Спільної місії Європейського Союзу, Європейського Інвестиційного Банку, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та ПРООН. Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо стану реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку, а також потреби Донецького регіону.

«Будь-яка допомога зараз потрібна Україні, особливо Донецькій області, де зараз йде війна. І ми вдячні міжнародним партнерам та організаціям за будь-яку допомогу. На Донеччині багато проектів розпочато завдяки Європейському інвестиційному банку. Але основна проблема для нас – це перерахування проектно-кошторисної документації, яка була зроблена декілька років тому, а за цей час виросли ціни на будівельні матеріали, виросли витрати на заробітну плату. Саме великий розрив за часом між розробкою проектно-кошторисної документації і початком реалізації проекту є величезною проблемою у відбудові Донеччини», – наголосив очільник області Олександр Куць.

За словами Олександра Куця, до кінця поточного року планується завершення роботи щодо підписання всіма сторонами Угод про передачу коштів позики за проектами другого пулу та оголошення процедур закупівель за всіма проектами в рамках Програми після отримання від Мінрегіону погоджених індивідуальних тендерних документацій.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *