Справу судді з Києва скеровано до суду


Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди суддею Голосіївського районного суду м. Києва. Після ознайомлення підозрюваних, судді та особи-посередника, з матеріалами слідства 10 жовтня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.

Служителю Феміди інкримінується вчинення злочину, кваліфікованого за ч.1, ст.263, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»). Посередник в отриманні неправомірної вигоди, яким виявився колишній суддя того ж суду, обвинувачується у вчиненні злочину за ч.3 ст.368 ККУ.

Як встановило слідство, суддя Голосіївського районного суду м. Києва вимагав та одержав від посередника кошти за задоволення цивільного позову на користь позивача про поновлення його на роботі та виплати йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» суддя оцінив у 8 000 дол. США, які передавались йому трьома частинами.

23 квітня 2018 року детективи НАБУ та прокурори САП викрили суддю в момент отримання ним частини неправомірної вигоди в розмірі 1 000 дол. США.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснювали з березня 2018 року за матеріалами Служби безпеки України.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *