У Мирнограді відкрили відновлене хірургічне відділення міської лікарні

11 жовтня в Мирнограді за сприяння Європейського інвестиційного банку та технічної підтримки ПРООН відбулось урочисте відкриття хірургічного корпусу центральної міської лікарні. Участь у заході взяли голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, голова представництва Європейського інвестиційного банку Жан-Ерік де Загон, делегація ООН, голова Мирноградського виконкому Олександр Брикалов, керівник програми відновлення і розбудови миру, ПРООН в Україні Віктор Мунтяну, лікарі та мешканці міста.

Мирноградська центральна міська лікарня завжди приймала жителів не тільки міста, а й прилеглих районів, які зверталися за хірургічною, травматологічною та урологічною допомогою.

Після реконструкції відділення отримало змогу обслуговувати 11 000 пацієнтів на рік. Це перший із сотень об’єктів соціальної інфраструктури, які відремонтували у східній Україні в рамках програми раннього відновлення України, що реалізується на кошти, виділені ЄІБ.

Після відновлення хірургічний комплекс отримав рентгенівський апарат італійського виробництва. До цього моменту в лікарні використовували обладнання 38-літньої давності. Востаннє обладнання оновлювалося в 1974 році. Наразі медичні працівники мають змогу діагностувати захворювання, пов’язані зі хворобами шлунково-кишкового тракту, сечо-полової системи. Аналогів цього апарату немає в усій Донецькій області.

Таким чином, загальна вартість проекту склала 7 686 000 гривень.

З подякою до міжнародних партнерів та вітальним словом до мирноградців звернувся керівник Донецької обласної ВЦА.

“Дуже вдячний європейському представництву за їх участь у розбудові інфраструктури Донецької області. Вітаю місцевих мешканців, що вони тепер можуть отримувати, хай не в повному обсязі, але якісні медичні послуги. Медичний персонал має змогу вчитися на новому обладнанні, надавати більш оперативну та якісну допомогу. Всім бажаю здоров’я та благополуччя”, – підкреслив Олександр Куць.

Під час візиту до Мирнограду європейська група відвідала також інфраструктурні об’єкти, що знаходяться в стані реконструкції – управління соціального захисту населення Мирноградської міської ради та гуртожиток.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *