У Краматорську пройшов подячний молебень за початок створення єдиної Української Помісної православної церкви

12 жовтня у Краматорську молебень за початок створення єдиної Української Помісної православної церкви. Участь у молебні взяли священники Української православної церкви Київського Патріархату, громадські активісти, прихожани церков Київського патріархату, мешканці та гості міста.

Під час заходу отець Ігор Ананьєв зазначив, що зараз Україна переживає момент відновлення історичної справедливості, адже майже 400 років українська церква була під владою іншої країни, і нарешті почався процес відновлення помісної церкви.

«У найтяжчі для країни часи церков була з народом України. Священники були одними з перших волонтерів на фронті, вивозили поранених, допомагали нашим захисникам. І зараз, у цей історичний час, ми поряд з людьми. Вірю, що з відновленням церкви відновиться й Україна, і зі свого боку ми докладемо для цього максимум зусиль”, – підкреслив отець Ігор.

Відповідаючи на питання журналістів, отець Ігор зазначив, що процес створення єдиної помісної церкви не буде швидким. За його словами, попереду складний процес погодження умов приєднання єпархій. Також він підкреслив, що процес цей буде добровільний та має проходити мирним шляхом.

«Багатьох мешканців області хвилює майбутнє святинь, таких як Святогірська лавра. Хочу підкреслити, що ніхто нічого відбирати не збирається. Процес об’єднання – добровільний. До того ж, важливість Лаври не у будівлі, а у тому, що сотні років там моляться монахи, це велика святиня для усіх православних», – заявив отець Ігор.

Активісти, які брали участь у молебні, зазначили, що подібні заходи потрібно проводити значно частіше. Вони запевняють, що такі молебні допомагають об’єднати громаду міста довкола ідеї створення помісної церкви. 

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *