Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 17 жовтня 2018 року

Ранкове зведення станом на 07:00 17 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 16 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Активізувалася робота ворожих снайперів.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Станиця Луганська, Новозванівка, Луганське, Піски, Мар’їнка, Березове, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

На опорні пункти наших військ поблизу Луганського противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 120 та 82 мм, а також озброєння бойових машин піхоти. Позиції Об’єднаних сил в районі Водяного окупанти обстрілювали з мінометів 82-го калібру. У Мар’їнці та Березовому по наших захисниках вели вогонь снайпери.

В ході бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули, один отримав поранення.

За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та ще двох поранено.

Від початку доби ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил на Маріупольському напрямку в районі населених пунктів Гнутове та Лебединське з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

В Донецькій ОДА відбулась інформаційна зустріч представників ОТГ області з Фондом Східна Європа

16 жовтня в Донецькій облдержадміністрації відбулась інформаційна зустріч, присвячена початку роботи в області інноваційної програми розвитку спроможності ОТГ в управлінні земельними ресурсами та залучення інвестицій – Програми місцевого системного розвитку. Захід відбувся за участі директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталії Чукової, представників Фонду Східна Європа у партнерстві з ТОВ «Бломінфо-Юкрейн», ГО «ДЕСПРО», Київського економічного інституту в рамках проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», представників структурних підрозділів Донецької облдержадміністрації та 8 об’єднаних територіальних громад.

Під час зустрічі розглянули переваги від участі в Програмі місцевого системного розвитку та результати її реалізації для ОТГ, презентували практичні результати роботи щодо розробки комплексного підходу в управлінні землями ОТГ за рахунок актуальної інформації про земельні ресурси, GIS технології та онлайн ресурси. В якості прикладу виступала Кіптівська громада Чернігівської області та Паланська ОТГ Черкаської області. Увагу зосередили на основних етапах роботи, ключових результатах, необхідних моментах, важливих для успішного запровадження цієї роботи на базі партнерських ОТГ Донецької області.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

На Донеччині побудують олімпійську базу для підготовки спортсменів

У курортному Святогірську на Донеччині побудують олімпійську базу – комплекс спортивних споруд для підготовки спортсменів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

«У Святогірську плануємо побудувати олімпійську базу – комплекс спортивних споруд для підготовки спортсменів та проведення змагань», – повідомив Куць.

За його словами, сьогодні відбулося чергове обговорення детального плану території, організоване командою «Стоп корупції».

Будівництво бази буде розбито на три черги. Перша передбачає зведення адміністративної будівлі, готелю, медустанови та каскаду спортмайданчиків. Друга – будівництво стадіону з біговими доріжками, футбольним полем і критим легкоатлетичним манежем. На третьому, завершальному, етапі планується побудувати критий плавальний басейн з довжиною дзеркала води у 75 метрів. Усі об’єкти та споруди використовуватимуться як для підготовки спортсменів, так і для проведення змагань, у тому числі й міжнародних, розповів очільник області.

За матеріалами сайту Укрінформ

У Краматорську відкрили відновлену будівлю Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ

17 жовтня відбулось урочисте відкриття реконструйованої будівлі Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України. Захід відбувся за участі голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця, Головнокомандуючого Операцією об’єднаних сил Сергія Наєва, Голови Державної прикордонної служби України Петра Цигикала та секретаря голови Краматорської міської ради Денис Ошурко.

Цього дня прикордонники Донецько-Луганського регіонального управління та Лисичанського прикордонного загону, що виконують завдання в складі Об’єднаних сил, відзначають першу річницю створення своїх військових частин та отримують бойові прапори. Від імені Президента України Петра Порошенка їх вручив прикордонникам Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Відзнаками, подяками та почесними нагородами Президента України, Кабінета Міністрів України, Державної прикордонної служби України, Краматорської міської ради, Донецької обласної державної адміністрації привітали найкращих прикордонників.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Шахтарські протести на Донеччині: до масового страйку приєдналися гірники ще одного підприємства

На Донеччині до шахтарських протестів приєдналися гірники шахти «5/6» ДП «Мирноградуголь» – працівники першої зміни відмовилися спускатися в забій.

Шахтарі вимагають погашення заборгованості по заробітній платі, повідомило ІА «Вчасно» голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За словами Михайла Волинця, з початку жовтня на Донеччині страйкують гірники шахт «Котляревская» і «1/3 Новогродівська» ДП «Селидіввугілля» та «Капітальна» ДП «Мирноградуголь». Також шахта «Центральна» ДП «Мирноградуголь» затоплюється через постійні відключення електроенергії.

Заборгованість із зарплати гірникам державних шахт становить 994 мільярди гривень.

За матеріалами сайту «Вчасно»

У Краматорську підвищили ціни на проїзд в громадському транспорті

Вартість проїзду в громадському транспорті Краматорська виросте з 24 жовтня.

Таке рішення було прийнято на засіданні виконкому. Зміни стосуються, як приватного, так і комунального транспорту.

Повернутися до повторного розгляду питання про вартість проїзду в маршрутках довелося через судового рішення, прийнятого на користь перевізників. У квітні нинішнього року члени виконавчого комітету міськради Краматорська вирішили не міняти існуючий тариф на проїзд в міському автобусі.

Зараз представники приватних перевізників звернули увагу на збільшення вартості палива і зростання заробітної плати. Крім того, робився акцент на відтоку пасажирів через збільшення комунального транспорту. За словами перевізників, вони втратили близько мільйона платних пасажирів в рік. В результаті вартість проїзду на звичайному маршруті складе 5 грн. (Раніше 4 грн.), В режимі маршрутного таксі – 6 грн. (Раніше 5 грн.)

Наступним на порядку денному був проект рішення про збільшення вартості проїзду в комунальному транспорті. Пропозиція переглянути тариф адміністрація КТТУ подала в середині вересня, обґрунтувавши необхідність збільшенням вартості електроенергії та заробітної плати.

“Надано розрахунки підприємства, згідно з якими тариф на тролейбусі становить 4,32 грн., На автобусі 5,44 грн., – розповіла начальник відділу транспорту Олена Бахметьева. – Пропонується встановити новий тариф на проїзд: тролейбус – 4 грн., Автобус – 5 грн “. Ця вартість проїзду і була затверджена.

За матеріалами сайту Остров

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *