У місті Маріуполі відкрився новий молодіжний центр

“Vezha Creative Space” – молодіжний центр, що знаходиться у старій водонапірній вежі забудови 1910 року за проектом архітектора В.Нільсена.
Проект реалізований громадською організацією “Вежа” за підтримки Маріупольської міської ради, Донецької обласної державної адміністрації, Агенства США з міжнародного розвитку USAID, Громадської організації “Фонд розвитку Маріуполя”, компанії Метінвест.

Центр Вежа працює з 1 жовтня 2018 року з 10 ранку до 10 вечора, щоденно. Організовані екскурсії проводяться за попереднім записом за телефоном 096 404 62 76, на фейсбук сторінці https://www.facebook.com/vezhacreativespace/ або у адміністраторів центру Вежа. З метою охорони безпеки відвідувачів центру Вежа та зважаючи на унікальність історичної будівлі екскурсії проводяться групами не більше 10 осіб.

Проект ревіталізації старої водонаірної вежі містить в собі декілька етапів, як то громадські обговорення, проведення заходів за темами урбаністика, журналістика, патріотичне виховання, ремонтні роботи, оснащення та запуск діяльності.

Ревіталізація простору водонапірної вежі передбачала наповнення новими змістами кожного з поверхів та відкриття її вперше більше ніж за сто років для всіх охочих. 
Перший поверх – туристичний інформаційний центр. Місце, де можна придбати оригінальну брендовану сувенірну продукцію, дізнатися про туристичні маршрути, місця відпочинку та скористатися сервісом бронювання готелів та авіаквитків. 

Другий поверх – лекторій. Локація для проведення тренінгів, семінарів, ворк-шопів, тощо. За попоереднім бронюванням, містянам та гостям міста надаються у користування проектор, екран, стерео-система, кова-поінт, фліпчарт та інші необхідні для проведення заходу речі. 

Третій поверх – коворкінг, місце для ділових зустрічей та індивідуальної роботи за якісними, екологічними, сучасними меблями у стилі лофт. Доповнення простору додатковим освітленням, дає можливість гостям центру Вежа працювати до пізнього вечора. 

Четвертий поверх – місце зі старовинним паркетом всередині, на якому маріупольський театр “Театроманія” дає театральні вистави, частиною історичного баку, на якому можна дивитися кінофільми, місце, де можна пройтися старовинним Маріуполем у форматі 3D віртуальної реальності за допомогою окулярів Okulus Rift. 

П’ятий поверх з місцями для читання та відпочинку є дуже комфортним та очолює рейтинг одного з найпопулярніших місць молодої аудиторії центру Вежа. 

Шостий поверх -це сама висока точка із доступних у  Маріуполі. З неї відкривається неймовірний краєвид на море, історичний центр, Храм Покрови Пресвятої Богородиці. Вночі всі охочі можуть розгледіти улюблене сузір’я у телескоп.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *