Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 18 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 17 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 17 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілів 7 разів було застосовано озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районі населених пунктів Катеринівка, Новолуганське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Захисників Талаківки противник обстріляв із мінометів 120-го калібру. На позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Новолуганське, Гнутове, Лебединське та Широкине окупанти здійснювали вогневий вплив із мінометів калібру 82 мм.

В ході бойових дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, чотирьох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби поранено.

Від початку поточної доби противник із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Гнутове та Водяне на Маріупольському напрямку. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

 

Олександр Куць закликав до міжконфесійної злагоди

Сьогодні у Краматорську відбулась робоча зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця з представниками правоохоронних органів, представниками командування ООС та релігійних організацій щодо налагодження міжконфесійної злагоди та недопущення захоплення культових споруд.

Під час зустрічі обговорили заходи щодо протидії спробам дестабілізації ситуації в країні на релігійному ґрунті, а також домовились про проведення спільних зустрічей та молитовних сніданків для того, щоб разом знаходити спільні рішення на виклики, які висуває час.

«11 жовтня у Стамбулі Синод Вселенського патріарху прийняв рішення продовжити процедуру надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві, і я дуже задоволений цією подією. Кожна держава має свою помісну церкву. Як наголосив Президент України Петро Порошенко, всі віруючі мали і матимуть право вільно обирати собі як конкретний храм, так і церковну юрисдикцію», – зазначив голова Донецької ОДА.

Олександр Куць закликав правоохоронців забезпечити порядок та запобігти провокаціям. «Зберігайте тверезим розум, не піддавайтесь провокаціям та пам′ятайте  – конфлікти потрібні ворогам України», – наголосив він.

«Просто робити Божу справу. Мирно. Без політичних акцій, образ та провокацій. Люди самі оберуть, до якої церкви їм ходити», – звернувся очільник області до представників релігійних організацій.

Також в ході зустрічі домовились про проведення спільних зустрічей та молитовних сніданків для того, щоб разом знаходити спільні рішення на виклики, які висуває час.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

 

Завершився 10-й конкурсний відбір проектів щодо підтримки малого бізнесу

З таким результатом завершився 10-й конкурсний відбір проектів в рамках обласної програми підтримки малого бізнесу «Український донецький куркуль».

З 37 поданих заявок переможцями визнано 10.

Абсолютним рекордсменом з якості проектів та відповідно – кількості переможців цього разу став Маріуполь: з семи маріупольських проектів, які сьогодні розглядалися, профінансовані будуть п’ять. Найбільшу кількість балів членів комісії також отримала конкурсантка з Маріуполя – Ольга Сімонова, яка виготовлятиме екологічну трикотажну пряжу.

За матеріалами офіційної сторінки голови Донецької ОДА Олександра Куця в соціальній мережі Фейсбук

 

До різкого погіршення погодних умов та роботи в осінньо-зимовий період область комплексно готова.

Окремі проблемні питання, які залишається доопрацювати, обговорили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На виконання заходів з підготовки до опалювального сезону в області використали 832 млн 726 тисяч гривень (у тому числі 486 млн 692 тисячі гривень – кошти місцевих бюджетів, 246 млн 373 тис грн – власні кошти підприємств, решта – інші джерела надходження).

Повністю підготовлені до зими житлові об’єкти, системи централізованого опалення, школи, дитсадки та лікувальні заклади.

Стосовно доріг. За словами в.о.директора ДП «Донецький облавтодор» Ігоря Закутаєва, у разі різкого погіршення погодних умов дорожники готові будуть залучити 144 одиниці спеціалізованої техніки. Крім того, департаментом розвитку базових галузей промисловості ДонОДА проводиться закупівля ще 16 одиниць – 12 комбінованих машин та 4 навантажувачів, які чиститимуть засніжені дороги. На придбання цієї техніки виділили 55 млн грн.

Готові до примх погоди й рятувальники. За інформацією т.в.о.начальника Головного управління ДСНС в Донецькій області Владислава Гусинського, у їхньому розпорядженні – важка інженерна техніка, вантажні автомобілі, автомобілі підвищеної прохідності, підйомна техніка, автокран тощо.

Для обігріву населення у разі необхідності будуть розгорнуті намети, надувні пневмокаркасні модулі, відкриті мобільні пункти обігріву на базі техніки підвищеної прохідності. Необхідне обладнання для цих заходів (у тому числі й пересувні електростанції) в наявності є. Пункти обігріву будуть відкриті й на контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїду «Майорськ», «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та «Гнутове» (Пищевик).

Голова Донецької облдержадміністрації поставив задачу керівникам окремих ОТГ, районів та міст доопрацювати питання з відкриттям пунктів обігріву – вони мають бути в достатній кількості і працювати цілодобово.

За матеріалами офіційної сторінки голови донецької облдержадміністрації Олександра Куця в соціальній мережі Фейсбук

 

На Донеччині тривають роботи з облаштування КПВВ «Новотроїцьке»: рух ускладнений, але безперебійний

На виконання рішення Уряду, з метою покращення умов перетину громадянами лінії зіткнення в районі операції Об’єднаних сил, тривають роботи з реконструкції та облаштування інфраструктури контрольного пункту в’їзду-виїзду «Новотроїцьке».

Наразі йде підготовка фундаменту під зал очікування для більш комфортних умов перебування громадян в КПВВ. Проводяться масштабні роботи з асфальтування більшої частини території контрольного пункту. Також здійснюється проведення водопровідної системи.

Для пришвидшення контрольно-перевірочних операцій в умовах великого пасажиропотоку на постійній основі працює мобільний прикордонний комплекс на базі спеціально обладнаного мікроавтобуса “Фіат” для перевірки паспортних документів.

Громадянам обов’язково слід звертати увагу на вказівки прикордонників відносно пересувань по території КПВВ, адже тривають тимчасові зміни напрямків руху внаслідок проведення монтажних робіт та перенесення модулів для проведення контрольних операцій.

КПВВ «Новотроїцьке», не зважаючи на масштабну перебудову, продовжує функціонувати в штатному режимі.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

 

Сьогодні в кінотеатрах України стартував прокат фільму «Донбас»

Сьогодні, 18 жовтня, в український кінопрокат вийшла стрічка режисера Сергія Лозниці «Донбас».

Фільм складається з 13-ти сюжетів, які демонструють різні сфери життя на окупованих територіях. Стрічка показує, як бойовики забирають автомобіль у місцевого бізнесмена, переселенці туляться в підвалі, чиновник обкрадає лікарню і як знімаються постановочні новини для телебачення.

«Донбас» знімався в ко-продукції чотирьох країн — України, Нідерландів, Франції та Румунії. У ролях знімалися як українські, так і російські актори, зокрема, Тамара Яценко, Георгій Делієв, Ніна Антонова, Наталя Бузько та інші. Зйомки проходили цієї зими в Кривому Розі.

Світова прем’єра стрічки відбулася 9 травня на Канському кінофестивалі. Фільм отримав нагороду за кращу режисуру програми «Особливий погляд».

Українська прем’єра відбулася на 9-му Одеському міжнародному кінофестивалі 18 липня у позаконкурсній програмі «Фестиваль фестивалів».

«Донбас» Сергія Лозниці став українським претендентом на премію «Оскар-2019».

За матеріалами сайту «Вчасно»

 

Морський рибалка із Широкиного відновив власний бізнес і влаштував на роботу переселенців

Морський рибалка Валерій Ніколаєв, подолавши переселення до іншого міста і труднощі реінтеграції у нових соціальних умовах, відновив бізнес та перетворився на роботодавця.

Родина Валерія через військовий конфлікт на Сході України була змушена залишити власну домівку у селищі Широкине, що розташоване на березі Азовського моря поблизу міста Маріуполь.

Незважаючи на труднощі і проблеми, з якими чоловік зіткнувся під час вимушеного переселення, він не зміг покинути улюблену справу – морське рибальство. Наприкінці 2016 року Валерій почав робити дієві кроки до відновлення діяльності. Він перереєстрував бізнес в місті Маріуполь, почав ремонтувати човни та закуповувати нове спорядження за власні кошти.

Коли всі приготування були закінчені, власнику бізнесу залишилося тільки зібрати нову команду. Навесні 2018 року підприємець звернувся за допомогою у пошуку кваліфікованих рибалок та матросів до Маріупольського міського центру зайнятості.

За матеріалами сайту «Бізнес. Схід»

 

Спортсмени Донбасу встановили 13 рекордів України з важкої атлетики

Спортсмени Луганської області встановили 13 рекордів України на чемпіонаті з важкої атлетики.

Такий результат і ще 13 нагород і чемпіонство в загальнокомандному заліках завоювали спортсмени Луганщини на Чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 років пройшов в Миколаєві, передає прес-служба Луганської ОДА.

За результатами виступів, 18 спортсменів з Луганської області отримали шість золотих, чотири срібні і три бронзові медалі.

Чемпіонами у своїх вагових категоріях стали:

I місце – Дарина Шішанова (в / к 64 кг), сума двоборства 159 кг, рекорд України.

I місце – Ольга Івженко (в / к 55 кг), сума 150 кг, три рекорди України.

I місце – Марк Леванзов (в / к 55 кг), сума 192 кг, два рекорди України.

I місце – Юлія Наумчук (в / к 76 кг), сума 144 кг.

I місце – Микита Абакін (в / к 45 кг), сума 142 кг.

I місце – Тищенко Богдан (в / к 49 кг), сума 152 кг.

У п’ятірку кращих спортсменів увійшли: 4 місце – Анастасія – спортсменка встановила 3 ​​рекорди України; 4 місце – Ксенія Кусливий – сума 109 кг; 4 місце – Анна Калашник – сума 99 кг; 5 місце – Анастасія Буреш – сума 75 кг.

Крім цього, в загальнокомандному заліку дівчата завоювали I місце змагань, юнаки – також завоювали 1 місце чемпіонату.

 

За матеріалами сайту «Вчасно»

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *