Національна молодіжна рада України розпочала обговорення моделей участі молоді і роботи молодіжих консультативно-дорадчих органів у Донецькій області

National Youth Council of Ukraine – NYCUkraine провела перший етап обговорення моделей участі молоді у процесі прийняття рішень та варіантів роботи молодіжних консультативно-дорадчих органів у Донецькій області.

Дводенний захід, який було організовано в партнерстві з департаментом сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації, UNICEF Ukraine, Платформа Ініціатив «Теплиця», Арт-студія «Задзеркалля» ГО «Задзеркалля» та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проектів «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні» і «Молода енергія громад», розпочався 19 жовтня у Святогірську.

В обговореннях прийняли участь заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької  облдержадміністрації Лілія Золкіна та близько 50 учасників, серед яких були члени молодіжних громадських організацій, представники молодіжних центрів, члени об’єднаних територіальних громад, та представники місцевого самоврядування.

У рамках обговорень представники НМРУ презентували аналіз принципів роботи молодіжних консультативно-дорадчих органів, створення яких ініціювало Міністерство молоді та спорту України, а також винесла на обговорення громадськості свої напрацювання, що стосуються моделей участі молоді у процесі прийняття рішень.

Базуючись на позиційному документі, що був підтриманий більшістю учасників Генеральної асамблеї Національної молодіжної ради України, НМРУ також представила власне положення про моделі участі молоді, яке виключає можливість входження обласних молодіжних консультативно-дорадчих органів до інститутів громадського суспільства. Згідно з документом, обласні МКДО також не повинні об’єднувати в собі МКДО міст та об’єднаних територіальних громад. При цьому МКДО міст та ОТГ повинні мати можливість входити до громадських спілок та їх відокремлених підрозділів.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *