Олександр Бєлобоков здобув перше для України «золото» Ігор Нескорених-2018

Україна почала відлік медальних здобутків на міжнародних змаганнях серед поранених військовослужбовців «Ігри нескорених» (англ. – Invictus Games), що в 2018 році проходять у австралійському Сіднеї з 20 по 27 жовтня.

У другий змагальний день, 22 жовтня, перше «золото» до національної скарбнички серед 15 членів збірної приніс представник Донецької області – Олександр Бєлобоков з Маріуполя. У дисципліні веслування на тренажері (швидкість за 1 хвилину) у категорії Men’s IR3 наш спортсмен показав результат 392 метри. Олександр випередив суперників з великим відривом: на 54 м – Натана Паркера з Австралії, на 68 м – Давіда Травадона з Франції.

Нагадаємо, за підсумками національного відбору до «Ігор Нескорених» та згідно з рішенням тренерського складу, Бєлобоков виступатиме в Австралії в трьох дисциплінах: окрім веслування на тренажерах, це штовхання ядра та метання диска.

Олександр Бєлобоков – ветеран Збройних сил України, під час участі у боях під Донецьком у 2014 році отримав осколкове поранення лівого передпліччя. До травми професійно займався пауерліфтингом, має звання майстра спорту України міжнародного класу. Останні роки Олександр спеціалізується в легкоатлетичній дисципліні штовхання ядра, здобув звання майстра спорту України з легкої атлетики, має медалі чемпіонатів країни 2017 та 2018 років.

Змагання «Ігри нескорених» (англ. – Invictus Games) проводяться з 2014 року за ініціативи принца Гаррі. Ігри 2018-го є другими для збірної України – торік у Торонто (Канада) в активі наших ветеранів виявилось 14 медалей, серед яких 8 золотих. За підсумками двох днів змагань у Сіднеї українці здобули 3 медалі: два «золота» (Олександр Бєлобоков і Сергій Ільницький у дисципліні веслування на тренажері) та одну «бронзу» (Денис Фіщук у велоспорті).

Фото – Міністерство оборони України

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *